Τα τυροπιτάκια είναι αγαπημένο σνακ όλων, μικρών και μεγάλων, τρώγονται κάθε στιγμή. Ακολουθεί μια συνταγή για νόστιμα τυροπιτάκια κουρού, εύκολη και γρήγορη.
Υλικά συνταγής για τυροπιτάκια κουρού
Για τη ζύμη:
- Ενα κεσεδάκι γιαούρτι
- Μια συσκευασία βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου ή λάδι (τόσο ώστε να γεμίζει το άδειο κεσεδάκι με το γιαούρτι).
- Μια φαρίνα.
Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια φέτα.
2 αβγά
αλάτι και πιπέρι
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο τυρί θέλετε, να το αναμείξετε με τα μυρωδικά της προτίμησής σας ή ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για να φτιάξετε λουκανικοπιτάκια ή σπανακοπιτάκια και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι με το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (ή το λάδι αν επιλέξετε) και τη φαρίνα μας.
- Ζυμώνετε καλά μέχρι να φτιάξετε το ζυμάρι σας.
- Σε ένα άλλο μπολ λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι.
- Χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε.
- Κόβετε κομματάκια από τη ζύμη και ανοίγετε με τα χέρια σε δισκάκια.
- Τοποθετείτε στη μέση δύο κουταλάκια από τη γέμιση.
- Κλείνετε το τυροπιτάκι, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Βάζετε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς αέρα.
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram