Μιας και δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να φάμε κάτι που να μας βαρύνει και να μας φουσκώσει, ένα παγωτό καφέ είναι η καλύτερη ιδέα.
Είναι δροσερό, ελαφρύ και γευστικό. Το σπιτικό παγωτό είναι πάντα καλύτερο. Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Τάσου Αντωνίου για παγωτό καφέ με μόλις 4 υλικά. Έχει γεύση καφέ και βελούδινη γεύση και υφή. Η συνταγή είναι πολύ απλή και γίνεται πανεύκολα.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
- 2 κ.σ. νερό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ με το νερό. Αναμειγνύουμε τον διαλυμένο καφέ με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το μείγμα καφέ και χτυπάμε ξανά να ενωθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων και το κλείνουμε με καπάκι. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram