Αυτή τη νόστιμη κι εύκολη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπορείτε να την κάνετε 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και να τη διατηρήσετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι βολική σε καλέσματα, γιατί δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή και επιπλέον, όσο μένει μαρινάρονται καλύτερα τα αρώματά της.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- ¼ από 1 λάχανο κόκκινο
- 3 καρότα
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού καρύδια
- 1/3 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
- 2-3 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για τη σως
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σποράκια λίγο σπασμένο στο γουδί
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμάζετε τα λαχανικά σας. Τρίβετε τα καρότα στο μούλτι.
Κόβετε το λάχανο σε κομματάκια και το τρίβετε κι αυτό στο μούλτι ή το ψιλοκόβετε στο χέρι. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη σος. Στο μούλτι ή σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα, ανακατεύετε καλά να αναμιχθεί με τα λαχανικά και σερβίρετε.
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram