Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Πίτσα με σάλτσα ντομάτας, τυρί ένταμ, μπέικον, αβγά και κρεμμυδάκι φρέσκο

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Μια νόστιμη πίτσα με μπέικον και αβγό που είναι σίγουρο ότι θα χαρίσει μεγάλα χαμόγελα σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Υλικά

Για τη ζύμη

25γρ. μαγιά νωπή
250γρ. νερό χλιαρό
400γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουτ. γλυκού αλάτι

NOVA

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι

Mechanical Solutions

Για την πίτσα

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες μπέικον
1 φλιτζάνι ένταμ χοντροτριμμένο
4 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Διαλύετε τη μαγιά σε 1-2 κουταλιές από το χλιαρό νερό και προσθέτετε 2 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζετε και περιμένετε να φουσκώσει. Κρατάτε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια λεκάνη. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς και ακολούθως το χλιαρό νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Ζυμώνετε με το αλεύρι που κρατήσατε, για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Βήμα 2
Όταν η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζετε σε 4 μπαλάκια, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε για περίπου 2 ώρες να ανέβουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Κατόπιν, ανοίγετε με τα χέρια σας την κάθε μπάλα ζύμης ώστε να την απλώσετε και να φτιάξετε μια αρκετά λεπτά ζύμη. Η βάση για την πίτσα σας είναι έτοιμη. Από εκεί και πέρα προσθέτετε ό,τι υλικό σας αρέσει.

Βήμα 3
Για τη σάλτσα ντομάτας: πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Λαδώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και απλώνετε μέσα τη ζύμη. Στρώνετε και ισιώνετε με τα δάχτυλά σας να ανοίξει καλά.

Βήμα 5
Αλείφετε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράζετε τις φέτες του μπέικον σε διάφορα σημεία και πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα το τριμμένο τυρί.

Βήμα 6
Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200οC και μετά τη βγάζετε από τον φούρνο, σπάζετε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία, πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ξαναβάζετε την πίτσα στον φούρνο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να ψηθούν τα αβγά.

Βήμα 7
Ξεφουρνίζετε, κόβετε την πίτσα στα τέσσερα έτσι ώστε σε κάθε κομμάτι να πέφτει από ένα αβγό και δύο κομμάτια μπέικον και σερβίρετε την πίτσα αμέσως.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button