L Maris

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Πίτα του βοσκού: Με έμφαση στην πατάτα και στον κιμά

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Είτε πατάτες φούρνου, είτε πατατοσαλάτα (με την προϋπόθεση πως δεν έχει μεγάλη ποσότητα μαγιονέζας), οι πατάτες μπορούν να γίνουν ο πουρές που θα σκεπάσει το κρέας για μια ωραία πίτα του βοσκού.

Πίτα του βοσκού είναι στην ουσία ένα γεύμα με βάση το κρέας/κιμά, το οποίο ψήνεται στον φούρνο, σκεπασμένο από έναν ωραίο πουρέ πατάτας.

Να θυμάστε αναφορικά με τις αναλογίες πως όση πατάτα έχετε, ανάλογη ποσότητα κρέατος θα χρειαστείτε. Τα υπόλοιπα υλικά μπορείτε να τα διαμορφώσετε αναλόγως.

NOVA

Υλικά

  • 400 γρ. κρέας ή φρέσκο κιμά
  • 1 κύβο βοδινού
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας ή μπάρμπεκιου
  • 400 γρ. πατάτες φούρνου, λιωμένες σε πουρέ
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. ψωμί σε ψίχα
  • 50 γρ. τριμμένο τσένταρ ή ρεγκάτο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο κιμά, σοτάρετέ το σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τη σάλτσα, τον κύβο βοδινού και μια κουταλιά αλεύρι. Αν έχετε ήδη ψημένο κρέας, φροντίστε να το ξεψαχνίσετε καλά.
  • Προσθέστε τη σάλτσα, δύο κουταλιές νερό, διαλύστε τον κύβο και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά πάνω στη φωτιά ώστε να ψηθεί και να μη μυρίζει.
  • Απλώνουμε το μείγμα του κρέατος σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι.
  • Από πάνω απλώνουμε την πατάτα λιωμένη, και αλείφουμε με το αυγό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και το τυρί και βάζουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button