L Maris

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη, ένα κλασικό και τέλειο συνοδευτικό για το κρέας σας που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

Μερίδες: Για 1½ κιλό πατάτες

  • 1½ κιλό πατάτες (με τη φλούδα), κατά προτίμηση βιολογικές,
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας ξερό κόλιανδρο, σε κόκκους
  • 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ξερή)
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη, πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα), τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ταχίνι ή φιστικοβούτυρο, τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι καγιέν ή την καυτερή πάπρικα, τον ξερό κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

NOVA


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Γαστρονόμος

Σχετικά άρθρα

Back to top button