Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Φασόλια μαυρομάτικα με κιμά μοσχαρίσιο, μάραθο και σπανάκι

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Ένα πολύ απλό και θρεπτικό πιάτο με φασόλια μαυρομάτικα, σπανάκι και κιμά, που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε μια φαρδιά κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί καλά μέχρι να καπνίσει. Ρίχνετε τον κιμά και με μια σπάτουλα ή πιρούνι τον καβουρδίζετε μέχρι να αποβάλλει τα υγρά του και να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το καβούρδισμα για 1-2 λεπτά.

NOVA

Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το φινόκιο και το πράσο. Σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Ρίχνετε τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 20-25 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε μέσα τον μάραθο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button