Για εκείνους που λατρεύουν τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια, αυτή η συνταγή αποτελεί την επιτομή της γεύσης και της ευκολίας.
Χωρίς χρονοβόρα προετοιμασία, αυτό το ταψί με ζυμαρικά έχει υπέροχη γεύση και ελληνικό άρωμα θυμαριού, συνοδευόμενο από δύο εκλεκτά ελληνικά τυριά, όπως το ανθότυρο και η κεφαλογραβιέρα.
Υλικά
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γρ μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 1 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο
- 200 γρ φρέσκο σπανάκι
- 300 γρ ανθότυρο
- 4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 6 φύλλα λαζάνια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο, αλλά και μια κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε
- Μουλιάζουμε τα λαζάνια σε χλιαρό νερό
- Προσθέτουμε ένα τρίτο του μείγματος σε μέτριο πυρέξ, και στρώνουμε δύο φύλλα λαζάνια. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- Ψήνουμε στο φούρνο για 35’ λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα ζυμαρικά
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram