Τα εποχικά λαχανικά που αγαπάμε πέφτουν στα κάρβουνα σε αυτή την εύκολη και άκρως γευστική συνταγή κρητικής σοφεγάδας με ξινομυζήθρα.
Υλικά
Μερίδες: 4
250 γρ. μελιτζάνα
250 γρ. κολοκύθια
200 γρ. πατάτα
250 γρ. πράσινη πιπεριά κέρατο
2 σκελίδες σκόρδο
130 ml ε.π. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
20 γρ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό ξηρό κρασί
4 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
200 ml ζωμό λαχανικών
2 κλωνάρια ρίγανη
2 κλωνάρια θυμάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
150 γρ. ξινομυζήθρα, σε κομμάτια
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους 2×2 εκ. Σε πλατιά κατσαρόλα πάνω στα κάρβουνα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τον πελτέ. Ρίχνουμε τα λαχανικά σοτάροντας για 3-4′.
Βήμα 2
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25- 28′.
Βήμα 3
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη. Σερβίρουμε με την ξινομυζήθρα και επιπλέον ελαιόλαδο.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram