Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Κρητική σοφεγάδα στα κάρβουνα με ξινομυζήθρα

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Τα εποχικά λαχανικά που αγαπάμε πέφτουν στα κάρβουνα σε αυτή την εύκολη και άκρως γευστική συνταγή κρητικής σοφεγάδας με ξινομυζήθρα.

Υλικά

Μερίδες: 4
250 γρ. μελιτζάνα
250 γρ. κολοκύθια
200 γρ. πατάτα
250 γρ. πράσινη πιπεριά κέρατο
2 σκελίδες σκόρδο
130 ml ε.π. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
20 γρ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό ξηρό κρασί
4 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
200 ml ζωμό λαχανικών
2 κλωνάρια ρίγανη
2 κλωνάρια θυμάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
150 γρ. ξινομυζήθρα, σε κομμάτια
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

NOVA

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους 2×2 εκ. Σε πλατιά κατσαρόλα πάνω στα κάρβουνα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τον πελτέ. Ρίχνουμε τα λαχανικά σοτάροντας για 3-4′.

Βήμα 2

Mechanical Solutions

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25- 28′.

Βήμα 3

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη. Σερβίρουμε με την ξινομυζήθρα και επιπλέον ελαιόλαδο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μέσω
ΦΑΝΗΣ ΜΑΪΚΑΝΤΗΣ
Πηγή
olivemagazine.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button