Ιαπωνικά υλικά σε ιταλική πάστα; «Ιεροσυλία» θα πουν οι Ιταλοί. Πρωτότυπη και γευστικότατη, με βαθιά, γεμάτη νοστιμιά από το miso, το βούτυρο και την παρμεζάνα, λέμε εμείς, οι New York Times και η Νένα.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
- 100 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
- 60 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 40 γρ. πάστα misο (ιαπωνική πάστα από φασόλια, σόγια ή ρύζι σε ζύμωση – βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
- λίγα Kisami Nori, τριμμένα για το σερβίρισμα (φύκια, ψημένα και κομμένα – σε καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με μίσο και παρμεζάνα αρχικά βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 300 ml από το νερό τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το μίσο και το νερό που κρατήσαμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φύκια και σερβίρουμε αμέσως.
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram