Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Η μακαρονάδα με miso και παρμεζάνα που έγινε viral

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Ιαπωνικά υλικά σε ιταλική πάστα; «Ιεροσυλία» θα πουν οι Ιταλοί. Πρωτότυπη και γευστικότατη, με βαθιά, γεμάτη νοστιμιά από το miso, το βούτυρο και την παρμεζάνα, λέμε εμείς, οι New York Times και η Νένα.

Υλικά

NOVA

Μερίδες: 4-6

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 100 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
  • 60 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 40 γρ. πάστα misο (ιαπωνική πάστα από φασόλια, σόγια ή ρύζι σε ζύμωση – βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
  • λίγα Kisami Nori, τριμμένα για το σερβίρισμα (φύκια, ψημένα και κομμένα – σε καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
  • αλάτι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με μίσο και παρμεζάνα αρχικά βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 300 ml από το νερό τους.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το μίσο και το νερό που κρατήσαμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φύκια και σερβίρουμε αμέσως.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button