L Maris

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Γαύρος μαρινάτος – Εύκολη συνταγή χαμηλού κόστους, σεμνά και ταπεινά!

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Μαθαίνουμε να μαρινάρουμε γαύρο για να έχουμε έτοιμο μεζέ για ούζο ανά πάσα στιγμή.

Υλικά

  •  1 κιλό γαύρος, μεγάλος, καθαρισμένος και φιλεταρισμένος
  •  2-3 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  •  μπόλικο λευκό ξίδι (τουλάχιστον 750 ml)
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια
  •  200 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

NOVA
  • Για τον γαύρο μαρινάτο, ξεπλένουμε τα φιλέτα με νερό και τα στραγγίζουμε. Τα τακτοποιούμε σε στρώσεις, με το δέρμα προς τα κάτω, στριμωχτά μεταξύ τους, μέσα σε ένα σχετικά ρηχό δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο.
  • Πασπαλίζουμε κάθε στρώση με χοντρό αλάτι. Περιχύνουμε με το ξίδι, φροντίζοντας να τα καλύψει πλήρως.
  • Πιέζουμε ελαφρώς τα ψαράκια, σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να ψηθούν στο ξίδι.
  • Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε απαλά σε νερό. Τα αραδιάζουμε ξανά σε στρώσεις σε ένα επίπεδο δοχείο, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετώντας ανάμεσα και τις φέτες σκόρδου.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος και διατηρούμε στο ψυγείο (έως 1 εβδομάδα).


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button