Μαγειρέψτε τα φιλετάκια κοτόπουλου με εναλλακτικό τρόπο προσθέτοντας νόστιμα και θρεπτικά χόρτα.
Αυτό το φαγητό μαγειρεύεται με τα χόρτα κάθε εποχής. Το χειμώνα μπορείτε να προσθέσετε και άγρια χόρτα ή σταμναγκάθι, ενώ το καλοκαίρι, βλίτα, γλιστρίδα και μαϊντανό.
Υλικά
- 1 συσκευασία φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου
- 1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες)
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι - 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνετε τα χόρτα και ανακατεύετε προσεκτικά να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 2
Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και τον ρίχνετε στο φαγητό. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το κοτόπουλο. Κατόπιν, ρίχνετε τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram