Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Φιλετάκια κοτόπουλου με τσιγαριαστά χόρτα

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Μαγειρέψτε τα φιλετάκια κοτόπουλου με εναλλακτικό τρόπο προσθέτοντας νόστιμα και θρεπτικά χόρτα.

Αυτό το φαγητό μαγειρεύεται με τα χόρτα κάθε εποχής. Το χειμώνα μπορείτε να προσθέσετε και άγρια χόρτα ή σταμναγκάθι, ενώ το καλοκαίρι, βλίτα, γλιστρίδα και μαϊντανό.

NOVA

Υλικά

  • 1 συσκευασία φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες)
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνετε τα χόρτα και ανακατεύετε προσεκτικά να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Mechanical Solutions

Βήμα 2

Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και τον ρίχνετε στο φαγητό. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το κοτόπουλο. Κατόπιν, ρίχνετε τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button