Ενα από τα πιο χρηστικά και εύκολα εργαλεία στην κουζίνα μας, που έχει απογειώσει τις μαγειρικές μας ικανότητες είναι το εξαιρετικά γρήγορο και έξυπνο airfryer.
Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό μηχάνημα, που μπορεί να κάνει τα πάντα, από το να μετατρέψει τις πατάτες σας σε τραγανές μπουκιές απόλαυσης έως και να μεταμορφώσει τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ελαφριές νότες που έχουν ροδίσει και δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα συστατικά στο πιάτο σας.
Αν δεν γνωρίζετε από που να ξεκινήσετε, σας προτείνουμε δύο κορυφαίες συνταγές για τραγανή σπανακόπιτα και λαχταριστό ρολό κιμά.
Τραγανή σπανακόπιτα στο airfryer
Για την σπανακόπιτα θα χρειαστείτε μόλις δεκαπέντε λεπτά και:
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
- 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το airfyer σας στους 170 βαθμούς για πέντε λεπτά.
- Απλώστε 1 φύλλο λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο φύλλο και λαδώστε πάλι αυτά που περισσεύουν. Σε ένα βαθύ σκεύος βάλτε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σωτάρετε ελαφρά.
- Αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά και προσθέστε το λαδοτύρι. Αδειάστε την γέμισή σας στο ανοιχτό σας φύλλο. Απλώστε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο. Κόψτε ό,τι περισσεύει και λαδώστε το πάλι.
- Ψήνετε για δέκα λεπτά.
Λαχταριστό ρολό κιμά στο airfryer
Για το ρολό κιμά θα χρειαστείτε τριανταπέντε λεπτά και:
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κ.γλ. μπαχάρι σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
Για το topping:
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το airfyer σας στους 170 βαθμούς για πέντε λεπτά. Ανακατέψτε τον κιμά, τα αυγά, το γάλα, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κουτάλι ή απλά να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.
- Το πλάθετε σε σχήμα καρβέλι και τοποθετήστε το στο airfryer. Μαγειρέψτε το για 25 λεπτά. Ενώ ψήνεται το κρέας, ανακατέψτε την κέτσαπ, την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα ντιζόν σε ένα μικρό μπολ. Μετά από 25 λεπτά, βάλτε το 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα της επικάλυψης πάνω στο κρέας.
- Τοποθετήστε το ξανά στο airfryer και μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά ακόμα μέχρι να φτάσει στους 75 βαθμούς. Αφαιρέστε το ρολό και προσθέστε την επικάλυψη.
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram