ΓΕΥΣΕΙΣ
- Anastasia11/11/2024
Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά
Μια ωραία ιδέα ακόμα και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι αυτή η συνταγή για πατάτες ογκρατέν με μπέικον, που θα τη φτιάξετε με πολλά μυρωδικά. Το φαγητό αυτό θα στολίσει…
- Anastasia03/11/2024
Taste Atlas: Το ελληνικό «σαγανάκι» με τυρί που κατακτά τον κόσμο
Taste Atlas χωρίς άρωμα Ελλάδας δεν γίνεται. Ο διεθνής οδηγός γεύσεων ανανέωσε τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με τυρί στον κόσμο και η χώρα μας είχε την τιμητική της. Ένα ελληνικό πιάτο πήρε βαθμολογία…
- Anastasia20/10/2024
Κοτόπουλο παϊδάκια ψημένο με σάλτσα μουστάρδας
Το κλασικό κυριακάτικο φαγάκι αποκτά πιο ιδιαίτερη εικόνα αν αντί για ολόκληρο βάλετε το κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια. Η μουστάρδα Μaille au miel το κάνει ακόμη πιο νόστιμο. Υλικά 1 κοτόπουλο μέτριο…
- Anastasia20/09/2024
Πατάτες και πράσα στο φούρνο με κρέμα και γραβιέρα
Ο κλασικός συνδυασμός με πατάτες και πράσα βρίσκει σ’ αυτό το εύκολο στην παρασκευή πιάτο μια από τις πιο ωραίες εκφράσεις του. Η πικάντικη γραβιέρα λιώνει και σχηματίζει μια τραγανή…
- Anastasia14/09/2024
Μακαρόνια με κιμά: Τα μυστικά της σάλτσας
Αν και η πρώτη οικοτεχνία που παρήγαγε μακαρόνια ιδρύθηκε το 1875 στην Αρκαδία, ήταν το 1910-1950 που άνθησαν οι μακαρονοβιομηχανίες στη χώρα μας. Φυσικά τη νέα τάση των μακρόσχημων ζυμαρικών…
- Anastasia06/09/2024
Πώς φτιάχνουμε σωστά καρμπονάρα, το πιάτο σύμβολο της Ρώμης;
Πώς φτιάχνουμε σωστά καρμπονάρα, το πιάτο σύμβολο της Ρώμης; Και όχι μια απλή καρμπονάρα, αλλά την τέλεια καρμπονάρα του Μolto με τον ολόκληρο κρόκο αυγού για την οποία μιλά όλη…
- Anastasia09/08/2024
Τι διαφορά έχει το παγωτό από το gelato;
Gelato στα ιταλικά σημαίνει «παγωμένο» και αυτός είναι ο πρώτος επίσημος όρος που χρησιμοποιήθηκε από τους Ιταλούς για να περιγράψουν το παγωτό. Ποια είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε παγωτό και…
- Anastasia14/07/2024
Φιλετάκια κοτόπουλου με τσιγαριαστά χόρτα
Μαγειρέψτε τα φιλετάκια κοτόπουλου με εναλλακτικό τρόπο προσθέτοντας νόστιμα και θρεπτικά χόρτα. Αυτό το φαγητό μαγειρεύεται με τα χόρτα κάθε εποχής. Το χειμώνα μπορείτε να προσθέσετε και άγρια χόρτα ή σταμναγκάθι,…
- Anastasia06/07/2024
Σαλάτα Ceasar: Σεφ αποκαλύπτει την πρωτότυπη συνταγή
Είναι διάσημη σε όλο τον πλανήτη, σε διάφορες παραλλαγές. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και κυρίως γεύμα ενώ λίγοι είναι εκείνοι που θα πουν οτι δεν τους αρέσει. Η Ceasar…
- Anastasia03/07/2024
Σκορδόψωμο: Απογειώνουμε τη γεύση του
Αν αγαπάτε το σκόρδο, ένα σκορδόψωμο είναι πάντα μια καλή ιδέα και μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για βραδινό ή για συνοδευτικό για το πoτό μας. Ένα από τα πιο…
- Anastasia25/06/2024
Συνταγή για εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
Τα γλυκά ψυγείου η ελληνική οικογένεια τα λατρεύει και τώρα που ανοίγει ο καιρός δεν λείπουν από κανένα ψυγείο. Από εδώ έχουμε δει πολλές συνταγές για γλυκά ψυγείου, το κλασικό…
- Anastasia20/05/2024
Συνταγή για κανελόνια με κιμά και ανθότυρο
Οταν οι μυρωδιές από τα ψημένα κανελόνια γέμιζαν το σπίτι, όλα τα παιδιά τρέχαμε στο τραπέζι με ανυπομονησία να απολαύσουμε το αγαπημένο μας πιάτο. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πολλά, πέραν…
- Anastasia19/05/2024
Γαύρος μαρινάτος – Εύκολη συνταγή χαμηλού κόστους, σεμνά και ταπεινά!
Μαθαίνουμε να μαρινάρουμε γαύρο για να έχουμε έτοιμο μεζέ για ούζο ανά πάσα στιγμή. Υλικά 1 κιλό γαύρος, μεγάλος, καθαρισμένος και φιλεταρισμένος 2-3 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι μπόλικο λευκό ξίδι…
- Anastasia14/05/2024
Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν και φέτα
Αυτή η πανεύκολη ομελέτα είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ γεύμα. Υλικά 250γρ. μανιτάρια, σε φέτες 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1…
- Anastasia09/05/2024
Εύκολη συνταγή για αυγοσαλάτα με τα σπασμένα αυγά του Πάσχα
Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, το φαγητό από το εορταστικό τραπέζι, όμως, περίσσεψε. Εκτός από τα ψητά, που ζεσταίνονται και τρώμε πάντα περισσότερες από μια ημέρες μετά το τραπέζι της…
- Anastasia04/05/2024
Μαγειρίτσα: Η παραδοσιακή συνταγή για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου
Στις μέρες μας το εορταστικό φαγοπότι αρχίζει από το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου. Άλλοτε, μετά την αναστάσιμη λειτουργία, δηλαδή πολύ αργά το βράδυ, όταν τελείωνε και ουσιαστικά η νηστεία, οι…
- Anastasia03/05/2024
Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη
Σε αυτή τη συνταγή για υγιεινή μαρμελάδα από φρέσκα βερίκοκα, οι σπόροι chia έχουν διπλό ρόλο: Πρώτον, βοηθούν στο να πήξει η μαρμελάδα μας άμεσα και τελείως φυσικά. Δεύτερον, την…
- Anastasia28/04/2024
Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων
Η Κυριακή των Βαΐων σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση είναι μια μέρα γιορτής καθώς σηματοδοτεί την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όπου η υποδοχή έγινε μετά βαΐων και κλάδων. Παράλληλα, αποτελεί τη…
- Anastasia27/04/2024
Λαζαράκια: Τι συμβολίζουν και πώς να τα φτιάξετε;
Tο Σάββατο του Λαζάρου, παραδοσιακά φτιάχνουμε ειδικά κουλουράκια ή ψωμάκια προς τιμήν του νεκρού, τα λεγόμενα λαζαράκια, λαζάρηδες ή αλλιώς και λαζαρούδια. Στα λαζαράκια δίνουμε το σχήμα ανθρώπου με τα…
- Anastasia26/04/2024
Taste Atlas: Ο ντάκος στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο
Τη λίστα με τις 100 καλύτερες σαλάτες του κόσμου δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα το Taste Atlas. Από αυτή την λίστα δεν γινόταν να λείπει το ελληνικό «άρωμα» με 8 πιάτα…