Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όπως τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς έτσι και το SPF έχει ημερομηνία λήξης και τα κακά νέα είναι ότι συνήθως δεν είναι πολύ μεγάλη.
Έτσι, το περσινό αντηλιακό θα μπορούσε ενδεχομένως να θέτει το δέρμα σας σε κίνδυνο, αντί να κάνει καλό. Τα αντηλιακά έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα λήξης μετά το άνοιγμα, ανάλογα με το προϊόν ή τη μάρκα. Ενώ τα περισσότερα αντηλιακά διαρκούν περίπου έως 12 μήνες, ορισμένα διαρκούν περίπου για 18 μήνες ή δύο χρόνια.
Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη συσκευασία για να διαπιστώσετε αν έχει λήξει. Έχει μία μικρή ένδειξη που δείχνει τους μήνες. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το μέρος που αποθηκεύετε το αντηλιακό σας .
Η αποθήκευση σε ακραίες θερμοκρασίες, ιδιαίτερα θερμότητα, μπορεί επίσης να αποσταθεροποιήσει ένα προϊόν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Αν έχετε δηλαδή ένα αντηλιακό που βρίσκεται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως στην παραλία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ.
Τι προκαλεί στο δέρμα ένα ληγμένο αντιηλιακό
Τα αντηλιακά φίλτρα μπορεί να αλλοιωθούν μετά το χρόνο λήξης τους, επομένως μπορεί να είναι λιγότερο προστατευτικά.
Εάν το αντηλιακό σας έχει λήξει, πιθανότατα δεν λαμβάνετε την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που αναγράφεται – με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε από ηλιακά εγκαύματα και γήρανση του δέρματος.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram