LIFE
- Newsroom06/11/2015
Η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα καρδιάς
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, η οποία έγινε σε 42.000 άτομα, ηλικίας 45-79 ετών, για περίπου 12 χρόνια, έδειξε, ότι τα αναψυκτικά πιθανόν να ευθύνονται για την…
- Newsroom04/11/2015
Φάρμακο το ελαιόλαδο για το καρδιαγγειακό
Κλινική μελέτη που έγινε σε συνεργασία με τον διευθυντή του κέντρου ελιάς του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Dan Flynn και υλοποιήθηκε από τους Roberta R. Holt , Karan Agrawal, Selina Wang,…
- Newsroom31/10/2015
Η δύναμη της φιλίας είναι το πιο ισχυρό φάρμακο
Η δύναμη της φιλίας και της καλής ψυχολογίας είναι πολύ σημαντική στην ανάρρωση μας από οποιοδήποτε πρόβλημα, και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πλέον αναγνωρίστηκε και επιστημονικά, σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίου…
- Newsroom30/10/2015
Τα οφέλη του μελιού στην υγεία
Πολλοί άνθρωποι αγαπούν το μέλι για τη γεύση του. Το φυσικό γλυκαντικό βοηθά στην εξισορρόπηση των γεύσεων, κάνει πιο πυκνή την σάλτσα και προσθέτει υγρασία στο πιάτο σύμφωνα με το…
- Newsroom30/10/2015
Συμβουλές για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση με φυσικό τρόπο
Η καρδιαγγειακή νόσος, η σεξουαλική δυσλειτουργία, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η νεφρική ανεπάρκεια και τα ανευρύσματα είναι προβλήματα που προκύπτουν από την αυξημένη αρτηριακή πίεση. Με 1 στους 3 ανθρώπους στον…
- Newsroom27/10/2015
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο
Tο επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και το ζαμπόν, προκαλεί καρκίνο, ενώ η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι “πιθανόν” καρκινογόνος αποφαίνεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). “Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις…
- Newsroom26/10/2015
Ποια είναι η πιο καταθλιπτική ώρα και μέρα της εβδομάδας;
Μία βρετανική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το διαδικτυακό πάροχο Plusnet αποκαλύπτει ποια είναι, σύμφωνα με τις απαντήσεις του κοινού, η χειρότερη μέρα και ώρα της εβδομάδας, αλλά και γιατί. Παράλληλα, η…
- Newsroom24/10/2015
Μόνο το 41% των Ελλήνων έχει καλή Υγεία
Η νέα πανελλαδική έρευνα Hellas Health VΙ για την υγεία των Ελλήνων η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών…
- Newsroom24/10/2015
Πέντε τρόποι να κάνεις τη φοιτητική σου ζωή ευκολότερη
Στα πρώτα σου βήματα στο άγνωστο περιβάλλον ενός πανεπιστημιακού κτιρίου, ίσως να νιώσεις λίγο… ξένος. Στην αρχή τουλάχιστον. Να αναπολήσεις τις στιγμές, όταν κυκλοφορούσες αμέριμνος στη γειτονιά του πατρικού σου,…
- Newsroom23/10/2015
Νοθευμένα τα περισσότερα φάρμακα στο ίντερνετ
Τα κρούσματα νοθευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πληθαίνουν. Σε αυτό συμβάλλει αισθητά η ενίσχυση των αγορών στο διαδίκτυο. Το ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας εστιάζει στο πρόβλημα. Αμπούλες για καρκινοπαθείς με…
- Newsroom21/10/2015
Προστασία από τις κοινές ιώσεις το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα
Οι Έλληνες είναι εξοικειωμένοι με τις ιώσεις και το κρυολόγημα, αφού ο μέσος όρος των ιώσεων / κρυολογημάτων ανά ενήλικα φτάνει τις 5 ετησίως. Στα παιδιά ο αριθμός διπλασιάζεται και…
- Newsroom13/10/2015
Το κρασί μετά το βραδινό φαγητό «σύμμαχος» των διαβητικών
Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους και να αυξήσουν την «καλή» χοληστερόλη τους, σύμφωνα…
- Newsroom06/10/2015
Από τι κινδυνεύουν όσοι πίνουν πολύ γάλα;
Το γάλα θεωρείται βασικό συστατικό της διατροφής, ειδικά για τα παιδιά, καθώς η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με το χτίσιμο γερών οστών. Γιατροί και διαιτολόγοι προτρέπουν μάλιστα τις γυναίκες σε κατανάλωση…
- Newsroom02/10/2015
Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;
Το ιδανικό είναι οι τροφές να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο φρέσκιες, καθώς έτσι διατηρούν όλες τις βιταμίνες και τα πολύτιμα στοιχεία τους. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής όμως, συχνά δεν…
- Newsroom01/10/2015
Κρατήστε χαμηλά την «κακή» χοληστερόλη
Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) ήδη από το 2011 αλλά και πρόσφατα (2014) η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης αναγνωρίζουν την LDL-χοληστερόλη ως κύριο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου και προτείνουν νέα αυστηρότερα ανώτερα…
- Newsroom01/10/2015
Εποχιακή κατάθλιψη: Η μελαγχολία του Χειμώνα
Τα συμπτώματα της εποχιακής κατάθλιψης εκδηλώνονται συνήθως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες όπου η έκθεση στον ήλιο είναι χαμηλότερη και το κρύο συχνότερο. Πρόκειται για μια ειδική μορφή κατάθλιψης…
- Newsroom28/09/2015
Τσιρότο καρδιάς αντικαθιστά τα επικίνδυνα χειρουργεία
Επιστήμονες στις ΗΠΑ – μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής- ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο που επιτρέπει στους χειρουργούς να κλείνουν τρύπες στην καρδιά και σε άλλα εσωτερικά όργανα, χωρίς να…
- Newsroom28/09/2015
Η ασπιρίνη διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών
Η ασπιρίνη αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στους καρκινοπαθείς με όγκους στο γαστρεντερικό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάρτιν Φράους του Ιατρικού…
- Newsroom27/09/2015
Τι δεν πρέπει να τρώμε μετά τις 10 το βράδυ
Αυτό είναι μεγάλο διατροφικό λάθος. Μετά τις 9:00 το βράδυ επιτρέπεται κανονικά μόνο ένα πολύ ελαφρύ σνακ και τίποτα παραπάνω. Βέβαια, αν η ώρα που πέφτετε για ύπνο είναι 1:00…
- Newsroom25/09/2015
Εμβόλια και τα τοξικά συστατικά τους
Έχουν περάσει μόλις 70 χρόνια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και οι τρελοί επιστήμονες από εταιρείες όπως η IG Farben, η BASF, η Hoechst, η Bayer και η Dow, οι…