LIFE
-
Newsroom24/10/2015
Μόνο το 41% των Ελλήνων έχει καλή Υγεία
Η νέα πανελλαδική έρευνα Hellas Health VΙ για την υγεία των Ελλήνων η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών…
-
Newsroom24/10/2015
Πέντε τρόποι να κάνεις τη φοιτητική σου ζωή ευκολότερη
Στα πρώτα σου βήματα στο άγνωστο περιβάλλον ενός πανεπιστημιακού κτιρίου, ίσως να νιώσεις λίγο… ξένος. Στην αρχή τουλάχιστον. Να αναπολήσεις τις στιγμές, όταν κυκλοφορούσες αμέριμνος στη γειτονιά του πατρικού σου,…
-
Newsroom23/10/2015
Νοθευμένα τα περισσότερα φάρμακα στο ίντερνετ
Τα κρούσματα νοθευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πληθαίνουν. Σε αυτό συμβάλλει αισθητά η ενίσχυση των αγορών στο διαδίκτυο. Το ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας εστιάζει στο πρόβλημα. Αμπούλες για καρκινοπαθείς με…
-
Newsroom21/10/2015
Προστασία από τις κοινές ιώσεις το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα
Οι Έλληνες είναι εξοικειωμένοι με τις ιώσεις και το κρυολόγημα, αφού ο μέσος όρος των ιώσεων / κρυολογημάτων ανά ενήλικα φτάνει τις 5 ετησίως. Στα παιδιά ο αριθμός διπλασιάζεται και…
-
Newsroom13/10/2015
Το κρασί μετά το βραδινό φαγητό «σύμμαχος» των διαβητικών
Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους και να αυξήσουν την «καλή» χοληστερόλη τους, σύμφωνα…
-
Newsroom06/10/2015
Από τι κινδυνεύουν όσοι πίνουν πολύ γάλα;
Το γάλα θεωρείται βασικό συστατικό της διατροφής, ειδικά για τα παιδιά, καθώς η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με το χτίσιμο γερών οστών. Γιατροί και διαιτολόγοι προτρέπουν μάλιστα τις γυναίκες σε κατανάλωση…
-
Newsroom02/10/2015
Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;
Το ιδανικό είναι οι τροφές να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο φρέσκιες, καθώς έτσι διατηρούν όλες τις βιταμίνες και τα πολύτιμα στοιχεία τους. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής όμως, συχνά δεν…
-
Newsroom01/10/2015
Κρατήστε χαμηλά την «κακή» χοληστερόλη
Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) ήδη από το 2011 αλλά και πρόσφατα (2014) η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης αναγνωρίζουν την LDL-χοληστερόλη ως κύριο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου και προτείνουν νέα αυστηρότερα ανώτερα…
-
Newsroom01/10/2015
Εποχιακή κατάθλιψη: Η μελαγχολία του Χειμώνα
Τα συμπτώματα της εποχιακής κατάθλιψης εκδηλώνονται συνήθως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες όπου η έκθεση στον ήλιο είναι χαμηλότερη και το κρύο συχνότερο. Πρόκειται για μια ειδική μορφή κατάθλιψης…
-
Newsroom28/09/2015
Τσιρότο καρδιάς αντικαθιστά τα επικίνδυνα χειρουργεία
Επιστήμονες στις ΗΠΑ – μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής- ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο που επιτρέπει στους χειρουργούς να κλείνουν τρύπες στην καρδιά και σε άλλα εσωτερικά όργανα, χωρίς να…
-
Newsroom28/09/2015
Η ασπιρίνη διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών
Η ασπιρίνη αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στους καρκινοπαθείς με όγκους στο γαστρεντερικό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάρτιν Φράους του Ιατρικού…
-
Newsroom27/09/2015
Τι δεν πρέπει να τρώμε μετά τις 10 το βράδυ
Αυτό είναι μεγάλο διατροφικό λάθος. Μετά τις 9:00 το βράδυ επιτρέπεται κανονικά μόνο ένα πολύ ελαφρύ σνακ και τίποτα παραπάνω. Βέβαια, αν η ώρα που πέφτετε για ύπνο είναι 1:00…
-
Newsroom25/09/2015
Εμβόλια και τα τοξικά συστατικά τους
Έχουν περάσει μόλις 70 χρόνια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και οι τρελοί επιστήμονες από εταιρείες όπως η IG Farben, η BASF, η Hoechst, η Bayer και η Dow, οι…
-
Newsroom24/09/2015
Το ελαιόλαδο δεν μπαίνει μόνο στη σαλάτα
Το ελαιόλαδο, αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής κουζίνας, δεν προσφέρει μόνο νοστιμιά στο πιάτο, αλλά προσφέρει και πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως δρα υπέρ της υγείας της καρδιάς, μειώνει την…
-
Newsroom22/09/2015
Καθημερινές συνήθειες που θα σας προστατέψουν από το κρυολόγημα
Τώρα που το Φθινόπωρο ήρθε με βήμα ταχύ, το κρυολόγημα από την απότομη αλλαγή του καιρού είναι κάτι που μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα. Για να μην κάτσουμε ξαπλωμένοι…
-
Newsroom12/09/2015
Είναι μεταδοτικό το Αλτσχάιμερ;
Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το Αλτσχάιμερ μπορεί και να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα αποτελέσματα ωστόσο είναι αμφιλεγόμενα αφού μέχρι σήμερα οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τα αίτια που προκαλούν…
-
Newsroom12/09/2015
Τα άσχημα σημεία στην διατροφή των ανεπτυγμένων λαών
Σήμερα τρώμε πολύ διαφορετικά από ότι οι πρόγονοι μας 40.000 χρόνια πριν. Τότε, οι άνθρωποι είχαν καθημερινά στο διατροφολόγιο τους κρέας, ψάρια, λαχανικά και φρούτα. Μόλις εκατό χρόνια πριν οι…
-
Newsroom11/09/2015
Ξεχάστε τα ψυχοφάρμακα γιατί η λύση βρίσκεται στα ψάρια
Η κατανάλωση πολλών ψαριών βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον…
-
Newsroom05/09/2015
Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη
Πρόσφατα, εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, καθώς για πρώτη φορά στα ιατρικά δρώμενα της χώρας η ειδική επιτροπή Ιοντιζουσών και Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας,…
-
Newsroom01/09/2015
Έρχονται τα παγωτά που δεν λιώνουν
Μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο σε ορισμένες τροφές από τα λεγόμενα «φιλικά βακτήρια» εντόπισαν ερευνητές των Πανεπιστημίων Dundee και Εδιμβούργου στη Σκοτία, η οποία όπως διαπιστώθηκε αν εισαχθεί…