LIFE
- Media+22/08/2019
Έρευνα: Η χρήση κάνναβης από εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης
Η χρήση κάνναβης κατά την εφηβεία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης μετά την ενηλικίωση, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μία στις 14 περιπτώσεις κατάθλιψης…
- Media+22/08/2019
Έρευνα: Τι προσφέρει στον οργανισμό μας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί
Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πριν τον ύπνο βοηθά στο αδυνάτισμα, καθώς η κατανάλωσή του ισοδυναμεί με αποτελέσματα που κάποιος μπορεί να επιτύχει με μία ώρα στο γυμναστήριο. Χαράς ευαγγέλια προσφέρει…
- Media+21/08/2019
Μήλα: Πώς πρέπει να τα καταναλώνουμε για να λαμβάνουμε όλα τα οφέλη τους
Τα μήλα είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό μας. Από ότι φαίνεται, όμως, δεν είναι αρκετό να τα τρως απλά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, σημασία…
- Media+17/08/2019
Εγκεφαλικό: Οι τέσσερις κινήσεις που μπορούν να σώσουν ζωές
Ορισμένες παθήσεις αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου, κυρίως όταν οι πάσχοντες δεν ακολουθούν την κατάλληλη αγωγή και δεν προσπαθούν να αλλάξουν «κακές» συνήθειες όπως η φτωχή διατροφή και το…
- Newsroom14/08/2019
Νέες προοπτικές στην ποιότητα ζωής όταν οι κοινωνίες αλλάζουν
Από το 1959, όταν έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια, μέχρι σήμερα που αγγίζει τα 7,5 δισεκατομμύρια, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξανόταν κατά ένα δισεκατομμύριο κάθε μόλις 12-14 χρόνια. Αντίθετα με το τι…
- Newsroom09/08/2019
FDA: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ίσως να ευθύνεται για επιληπτικές κρίσεις σε νεαρές ηλικίες
Τελικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο ίσως να μην είναι και τόσο ακίνδυνο όσο παρουσιάζεται, αφού σύμφωνα με τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις στους νέους. Μέχρι στιγμής,έχουν…
- Newsroom09/08/2019
Γιατί μάς ωφελούν τόσο οι ξηροί καρποί;
Η Μεσογειακή Διατροφή προτείνει τους ξηρούς καρπούς ως μέρος του εβδομαδιαίου διατροφικού πλάνου, αξιολογώντας την ωφέλιμη επίδρασή τους στην καλή υγεία του οργανισμού. Ας ρίξουμε όμως μια πιο διεξοδική ματιά…
- Media+05/08/2019
Ρήξη πρόσθιου χιαστού: Πως αντιμετωπίζεται η πιο συχνή κάκωση στο γόνατο
Έχει συνδέσει το όνομά της με τους αθλητές υψηλών επιδόσεων, ως συνέπεια πτώσης από ύψος, απότομης αλλαγής κατεύθυνσης, ή άμεσης πλήξης του γόνατος, αλλά μπορεί να αφορά και οποιονδήποτε ασχολείται…
- Newsroom03/08/2019
Καρκίνος του δέρματος και κλιματική αλλαγή
Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ασφαλιστικού φορέα ΚΚΗ, ο αριθμός των διαγνώσεων καρκίνου του δέρματος αυξήθηκε κατακόρυφα τα τελευταία δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα το 2017 διαγνώσθηκαν 87% περισσότεροι άνθρωποι με κακοήθη…
- Media+02/08/2019
Αυτισμός: Οι ορμόνες που αυξάνουν τον κίνδυνο για τα αγόρια
Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στην μήτρα κατά την διάρκεια της κύησης αυξάνουν την πιθανότητα απόκτησης παιδιού με αυτισμό, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Molecular Psychiatry. Η έρευνα του Πανεπιστημίου…
- Newsroom01/08/2019
Γιατί το προζύμι είναι κάθε φορά διαφορετικό ανάλογα με το ποιος το φτιάχνει;
Ειδικά στην Ελλάδα χρησιμοποιείται συχνά. Έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με μαεστρία το προζύμι τους και το διατηρούσαν για να «ταΐζουν» κάθε φορά το ψωμί τους και να γίνει νόστιμο. Αλλά…
- Newsroom30/07/2019
Ανησυχία για την εξάπλωση ανθεκτικών μικροβίων στην Ευρώπη – Πρόβλημα στα Ελληνικά νοσοκομεία
Προειδοποιήσεις από μεγάλη διεθνή έρευνα, που έγινε και στη χώρα μας. Το άκρως ανθεκτικό στα αντιβιοτικά βακτήριο Klebsiella pneumoniae, η “εισαγωγή” του από τις ΗΠΑ και η “εξαγωγή” του σε…
- Media+29/07/2019
Έρευνα: Το ψάρι είναι μια πολύτιμη τροφή κατά του καρκίνου
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Clinical Gastroenterology and Hepatology» και χρηματοδοτήθηκε από το World Cancer Research Fund (WCRF) στο πλαίσιο της προσπάθειας πρόληψης του καρκίνου του εντέρου. Ερευνητές από…
- Media+28/07/2019
Ασπιρίνη: Το χάπι που πολλοί επιμένουν να παίρνουν χωρίς να χρειάζεται
Διάχυτη είναι η χρήση της ασπιρίνης παρά το γεγονός ότι τελικά δεν είναι τόσο επωφελής όσο πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι πρότινος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of…
- Newsroom27/07/2019
Για ποιους λόγους ένας στους δύο Ελληνες αγνοεί τον κίνδυνο της λιστερίωσης
Aγνοια κινδύνου όσον αφορά τη λιστερίωση και το πώς σχετίζεται με την κατανάλωση μη προσυσκευασμένων αλλαντικών έχουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα. Ενας στους δύο δεν γνώριζε καν το συγκεκριμένο παθογόνο…
- Newsroom26/07/2019
Ερευνα: Η κάνναβη είναι 30 φορές πιο αποτελεσματικό παυσίπονο από την ασπιρίνη
Μια ανατρεπτική έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πως τα φυτά της κάνναβης μπορούν να αποδειχθούν 30 φορές πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με την ασπιρίνη ως προς την ανακούφιση του πόνου και…
- Newsroom24/07/2019
Πότε η χρήση του κινητού αρχίζει να γίνεται προβληματική;
Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 3.400 φοιτητές στις ΗΠΑ, διαπιστώνοντας ότι ένας στους πέντε εμφάνισε προβληματική χρήση του κινητού του, ενώ ήταν πιθανότερο να επηρεαστούν από αυτήν οι φοιτήτριες. Ενώ…
- Newsroom21/07/2019
Οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί στο κρέας με 60 κιλά τον χρόνο
Ολοένα και εντονότερα διεξάγεται στη Γερμανία η δημόσια συζήτηση για την κρεοφαγία: ξεκινά από τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες και καταλήγει στην υπερβολική κατανάλωση κρέατος. Ακτιβιστές της οργάνωσης…
- Newsroom20/07/2019
Δείτε τι καφέ πίνουν σε 14 χώρες του κόσμου
Αν είστε από τους ανθρώπους που πρώτα φτιάχνουν καφέ και μετά λένε «καλημέρα», το βίντεο του Insider σας αφορά. Δείχνει τι καφέ πίνουν σε 14 χώρες του κόσμου. Στο Βιετνάμ έχουν τον…
- Media+17/07/2019
Νευρική ανορεξία: Μια νέα σημαντική ανακάλυψη από επιστήμονες
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η νευρική ανορεξία δεν είναι μόνο μία ψυχιατρική κατάσταση, αλλά σχετίζεται και με προβλήματα του μεταβολισμού. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να εξηγήσουν τις…