LIFE
- Newsroom14/08/2022
Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε δίπλα στο κινητό τηλέφωνο
Πού αφήνετε το κινητό σας τηλέφωνο όταν πέφτετε για ύπνο; Οι περισσότεροι το κρατάμε δίπλα μας στο κομοδίνο μας – άλλωστε, είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάμε πριν κοιμηθούμε και…
- Newsroom08/08/2022
Βlackout challenge: Πώς να προστατευτούν έφηβοι και παιδιά
Ο χαμός του 12χρονου Άρτσι προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Ένα παιδί που βρισκόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη τους τελευταίους 4 μήνες, από τότε δηλαδή που έπεσε αναίσθητος στο δωμάτιο του…
- Media+02/08/2022
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο διακοπών
Mαζί με τα παυσίπονα, τα αντιπυρετικά αλλά και τα φάρμακα για την πίεση, την καρδιά και τη χοληστερίνη, οι ταξιδιώτες φέτος προμηθεύονται και self-test για τον κορωνοϊό ώστε, σε περίπτωση…
- Newsroom01/08/2022
10 +1 Λόγοι που τα φραγκόσυκα θεωρούνται υπερτροφή
Τα φραγκόσυκα είναι οι καρποί της φραγκοσυκιάς, ενός κάκτου που ανήκει στο γένος Opuntia. Οι κάκτοι της οικογένειας αυτής πήραν την ονομασία τους από την αρχαία πόλη Όπους. Μάλιστα, ο…
- Newsroom01/08/2022
Για ποιους λόγους είναι σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κουβαλάμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι με νερό. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του. «Χιλιάδες έχουν ζήσει χωρίς…
- Newsroom19/07/2022
Αλάτι: Αυτή η συνήθεια στο φαγητό «κόβει» χρόνια ζωής
Τελικά, μάλλον χρειάζεται γενικά «μέτρο» στο αλάτι, αφού σύμφωνα με έρευνα του UK Biobank, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 500.000 Βρετανών μέσης ηλικίας, διαπιστώθηκε ότι το να προσθέτουμε πάντα…
- Media+19/07/2022
Σύκο: Το «βασιλικό» φρούτο που ρίχνει την αρτηριακή πίεση
Τα σύκα δεν είναι ένα ακόμα φρούτο, καθώς κρύβουν στο εσωτερικό τους στην πραγματικότητα ένα λουλούδι που «άνθισε» από μέσα προς τα έξω. Στην αρχαιότητα αποτελούσαν συνώνυμο της υγείας και…
- Newsroom18/07/2022
Η σωστή ρύθμιση στην κατάψυξη – Ασφαλή τρόφιμα
Μπορείτε να καταψύξετε σχεδόν όλα τα τρόφιμα πριν από την ημερομηνία «χρήσης έως» και να τα διατηρήσετε ασφαλή ακόμη για χρόνια. Ωστόσο, η ποιότητα τους θα μειωθεί μετά από 3-12…
- Newsroom17/07/2022
Φραπέ: Η ιστορία του εθνικού μας καφέ – Ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη το 1957
Μπορεί πολλοί να θεωρούν “εθνικό” μας καφέ τον Ελληνικό, ωστόσο όλοι ξέρουν ότι φτιάχνεται και σε άλλες χώρες και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στην Ελλάδα κάποιοι τον λένε…
- Newsroom13/07/2022
Φυτοφάρμακα: Ολο και περισσότερα στην διατροφή μας
Είναι βασικά συστατικά μιας υγιεινής διατροφής. Πόσο όμως ασφαλή είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε; Ως απάντηση σε αυτό το ερώτημα, η ΕΕ έχει θεσπίσει διάφορους κανονισμούς και…
- Newsroom13/07/2022
Η κλιματική αλλαγή απειλεί το σούσι
Εδώ και μισό αιώνα, ο Τακέο Νακάτσο αλιεύει παλαμίδες, ένα υλικό απολύτως απαραίτητο στην ιαπωνική κουζίνα και για το σούσι. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ψαράδες της νοτιοδυτικής…
- Newsroom13/07/2022
Ο Τιμ Κουκ δίνει μία συμβουλή που κάνει τη ζωή «να έχει νόημα»
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ λέει ότι υπάρχει τουλάχιστον μία ερώτηση στην οποία το iPhone δεν μπορεί να απαντήσει: Πώς χτίζεις μια ζωή που προσφέρει ταυτόχρονα νόημα και ικανοποίηση;…
- Newsroom12/07/2022
Υπερτροφές: Σωτηρία ή ρίσκο για την υγεία;
Σκόνες από εξωτικές ρίζες, smoothies που περιέχουν μούρα, φύκια με θεραπευτικές ικανότητες και σπόροι κάθε είδους είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που προωθούνται έντονα μέσω διαδικτύου τα τελευταία χρόνια.…
- Newsroom12/07/2022
Γιατί τους δειλούς τους λέμε κότες;
Ολοι μας έχουμε ακουστά τον χαρακτηρισμό «είσαι κότα». Κι αν είμαστε τυχεροί και δεν μας το είπαν κατάμουτρα, μπορεί να το υπονόησαν ή κι εμείς να το είπαμε για άλλους.…
- Stream+12/07/2022
Αβοκάντο: Το τροπικό φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας
Το αβοκάντο είναι το φρούτο του βουτυρόδεντρου και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, όπου από τα αρχαία χρόνια το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός…
- Newsroom11/07/2022
Πόσους βαθμούς θερμοκρασίας αντέχει το ανθρώπινο σώμα;
H κλιματική αλλαγή μας έχει υποβάλει σε διαδικασίες που είναι πρωτόγνωρες και απαιτητικές, ως προς τη δυνατότητα μας να λειτουργήσουμε κατά τρόπο που να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις…
- Newsroom08/07/2022
Πως να διατηρήσουμε ασφαλή τρόφιμα και νερό στη ζέστη
Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πολύ συνηθισμένες το καλοκαίρι. Εντούτοις συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλονται στον εσφαλμένο τρόπο διαχείρισης των φαγητών που τρώμε και του νερού, παρότι είναι γνωστό πως αλλοιώνονται…
- Newsroom07/07/2022
Πόσο κρατάει το παγωτό στην κατάψυξη;
Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό! Όλοι λίγο-πολύ συνηθίζουμε να παίρνουμε παγωτά είτε από το σουπερμάρκετ είτε από ζαχαροπλαστεία ή γαλακτοπωλεία, ώστε να τα έχουμε στην κατάψυξή μας και να τα απολαμβάνουμε όποτε…
- Media+05/07/2022
Eurostat: Τα πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα του τελευταίου χρόνου
Το επάγγελμα που σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον αριθμό των απασχολουμένων στην ΕΕ μεταξύ του 1ου τριμήνου 2021 και 1ου τριμήνου 2022 ήταν αυτό του βοηθού προετοιμασίας τροφίμων, με…
- Newsroom01/07/2022
Superfoods: Μύθος ή πραγματικότητα;
Οι λεγόμενες υπερτροφές, πιο γνωστές ως superfoods, πείθουν όλο και περισσότερους καταναλωτές για την εξαιρετική διατροφική τους αξία. Μία αξιολόγηση που δεν έχει ακόμη επιστημονικά ερείσματα. Σπόροι chia από το…