Nbaxevanis

Europlan
KOSA
LIFE

Έρευνα του WWF for Nature για το πόσο πλαστικό τρώμε – Τα πιο «επικίνδυνα» φαγητά

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Ανησυχία προκαλούν αποτελέσματα έρευνας του WWF for Nature η οποία ξεκίνησε το 2019 και αφορά την ποσότητα μικροπλαστικών που προλαμβάνει ο κάθε άνθρωπος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε στην Αυστραλία, ο καθένας μας τρώει περίπου 5 γραμμάρια μικροπλαστικού κάθε εβδομάδα, κάτι που ισοδυναμεί περίπου με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας.

NOVA

Νεότερες έρευνες ήρθαν να ανατρέψουν αυτά τα στοιχεία, ωστόσο ακόμη και αν είναι μικρότερη η ποσότητα δεν παύει να είναι ανησυχητικό το ότι τρώμε μικροπλαστικά κάτι που σίγουρα δεν είναι καλό για την υγεία μας.

H λίστα με τα φαγητά με την πιο μεγάλη συγκέντρωση βλαβερών ουσιών

• οι παναρισμένες γαρίδες
• τα φυτικά nuggets
• τα nuggets κοτόπουλου
• τα στικς ψαριού
• οι επεξεργασμένες γαρίδες του Λευκού Κόλπου
• οι ροζ γαρίδες φρέσκιας αλίευσης Key West
• τα μήλα και τα καρότα
• το ρύζι
• το χοντρό ροζ αλάτι Ιμαλαΐων που εξορύσσεται από το έδαφος
• τα φακελάκια τσαγιού, πολλά από τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό
• το εμφιαλωμένο νερό

Στον αντίποδα, λιγότερο βλαβερές πρωτεΐνες ήταν τα στήθη κοτόπουλου, ακολουθούμενες από τα χοιρινά φιλέτα και το τόφου.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button