Μήπως έχετε εθιστεί κι εσείς στις άσχημες ειδήσεις; Μέσα σε όλες τις κακές συνήθειες που μας κληροδότησε η πανδημία, συγκαταλέγεται και το doomscrolling ή doomsurfing. Εάν το προσπαθήσουμε όμως, υπάρχει τρόπος να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο.
Έχετε κλείσει ένα καθημερινό άτυπο απογευματινό ραντεβού με το κινητό σας, για να μάθετε εγκαίρως τα κρούσματα, φροντίζοντας μάλιστα να επισκεφτείτε τα ειδησεογραφικά site τη σωστή ώρα για να ενημερωθείτε εγκαίρως. Η ενημέρωση σας βέβαια δε σταματά εκεί, καθώς ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας φροντίζετε να μην μένετε ανενημέρωτοι ούτε λεπτό, ελέγχοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τα social media. Αν κάπου σε αυτές τις συμπεριφορές αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, είστε κι εσείς ένα από τα θύματα του doomscrolling.
Τι είναι το doomscrolling;
Το doomscrolling είναι το συνεχές και άσκοπο «σερφάρισμα» στο ίντερνετ και η ανάγκη να ελέγχουμε συνεχώς τις αναρτήσεις social media έτσι ώστε να μη χάνουμε καμία εξέλιξη, ακόμα κι αν οι ειδήσεις δεν είναι ευχάριστες, δηλαδή η πλειονότητά τους. Αν και ο όρος έκανε την εμφάνισή του πρώτη φορά το 2018, έγινε πιο δημοφιλής, για ευνόητους λόγους, την περίοδο της πανδημίας. Παρόλα αυτά, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον κορωνοϊό, αλλά λόγω της έκτασης των ειδήσεων σχετικά με την πανδημία, όσοι κάνουν doomscrolling εστιάζουν κυρίως σε αυτή τη θεματολογία.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram