Επιμένει ο απερχόμενος δήμαρχος να ΜΗΝ αναλαμβάνει τις ευθύνες του για όσα δεν έγιναν κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του.
· Για τη μη υλοποίηση έργων, ισχυρίζεται ότι, ευθύνονται «το capital control και ο νόμος 4412/2016 περί Συμβάσεων, Έργων και Μελετών.»
Γνωρίζοντας ότι άλλοι Δήμοι, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα ούτε με τις πληρωμές, ούτε με τη δημοπράτηση έργων.
· Για την έλλειψη καθαριότητας, ισχυρίζεται ότι, ευθύνεται «η διαδικασία που επελέγη για να διαχειριστούν τους συμβασιούχους της καθαριότητας».
Γνωρίζοντας ότι όσοι Δήμοι έκαναν χρήση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, έχουν στελεχώσει τις υπηρεσίες τους με εργάτες καθαριότητας ήδη από τις αρχές Απριλίου του 2018.
· Για την ανύπαρκτη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και αφού το θέμα τέθηκε έντονα, από τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ισχυρίζεται ότι, ευθύνεται: «Η αρμοδιότητα για την διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων [που] μεταφέρθηκε πρόσφατα στους Δήμους, χωρίς όμως να μεταφερθούν ειδικό προσωπικό και πόροι.»
Ο νόμος 4039 που εκδόθηκε στις 2/2/2012. Όπως τροποποιήθηκε από το νόμο 4235/2014 και ισχύει, ορίζει ρητά ότι: «Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς […]
Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπόμενης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων.»
ΕΠΟΜΕΝΩΣ:
1ον. Η αρμοδιότητα που είναι υποχρέωση δεν ανατέθηκε πρόσφατα στους Δήμους αλλά εφτά (7) χρόνια πριν.
2ον. Η δυνατότητα που δίνει ο νόμος στους Δήμους να συνεργαστούν με όμορους Δήμους ή/και με εθελοντές φιλόζωους, που δόξα τω Θεώ στην περιοχή μας είναι αρκετοί, καθιστά φτηνή δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού.
3ον. Χώρους για τη δημιουργία καταφυγίων, ο Δήμος διαθέτει. Το κόστος λειτουργίας τους μπορούσε να καλύψει είτε από ίδιους πόρους, είτε από χρηματοδότηση δημόσιων ή/και ιδιωτικών φορέων.
Επιπλέον το Υπουργείο Ανάπτυξης επιστρέφει στους Δήμους, σημαντικό μέρος των ετήσιων δαπανών τους εφ’ όσον υποβάλουν έγκαιρα και πλήρη τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Είναι λοιπόν, σαφές ότι ο απερχόμενος δήμαρχος, για μια ακόμη φορά, αποποιείται των ευθυνών του, για το απόλυτο τίποτα που έκανε πέντε χρόνια τώρα και για τη διαχείριση των αδέσποτων, επιρρίπτοντας τις στο νόμο.
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
«Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει πολλές αποτυχίες. αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί αποτυχημένος μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει να κατηγορεί κάποιον άλλον.»
μόλις αποτύχατε!
ΑΛΕΞΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ
Δημοτική Υπάλληλος – Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών
«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Δήμου Αγίου Νικολάου»
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram