Στη συνάντηση των φορέων για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, την Παρασκευή 10/2/2023 παραβρέθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, ο οποίος ξεκινώντας την τοποθέτηση του τόνισε: “Προσυπογράφω την τοποθέτησή του Πανοσιολογιοτάτου Τίτου, ο οποίος τοποθετήθηκε για την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων του νομού και για δημόσια και δωρεάν υγεία στους πολίτες”.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των νοσοκομείων του Νομού, ” η αντιπαράθεση, επεσήμανε, αποβαίνει σε βάρος της υγείας των πολιτών”. Αναφέρθηκε στην επισήμανση του κ. Κ. Καραταράκη, ο οποίος τόνισε ότι τον Οκτώβριο του 2019 το νοσοκομείο της Ιεράπετρας είχε 4 παθολόγους και τώρα έχει ένα, λέγοντας ότι ” αυτό δεν είναι απλά σε βάρος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αλλά σε βάρος της υγείας των πολιτών του Νομού Λασιθίου, γιατί η έλλειψη γιατρών σε ένα νοσοκομείο επιβαρύνει και τα υπόλοιπα”.
Κατηγόρησε ευθέως την πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο κ. Πλεύρης με την τοποθέτηση του στο συνέδριο για την Υγεία 2022 στην Αθήνα ότι η Κρήτη έχει οκτώ Νοσοκομεία και το Λασίθι τέσσερα, στοχοποιεί άμεσα και έμμεσα τα Νοσοκομεία του νομού. Αντέκρουσε την άποψη ότι για την υποστελέχωση φταίει το γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερα νοσοκομεία στον Νομό Λασιθίου και αναφέρθηκε στο νομό Ρεθύμνου, όπου έχει ένα Νοσοκομείο άλλα η κατάσταση είναι επίσης τραγική.
Αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2019 (μια περίοδο αυστηρής και εκδικητικής δημοσιονομικής επιτροπείας, λόγω χρεοκοπίας της χώρας από εκείνους που κάνουν σήμερα τους τιμητές), λέγοντας ότι κρατήσαμε όρθια τα νοσοκομεία και τα ενισχύσαμε στον βαθμό των οικονομικών δυνατοτήτων που υπήρχαν.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι υπήρχε περιορισμός στις δαπάνες και στις προσλήψεις (5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη) για την υγεία και ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε με την διαπραγμάτευση την αναλογία 1:1.
Αναφέρθηκε τέλος στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνοπτικά και αφορούν:
1. Εισαγωγικό μισθό πρώτο – διοριζόμενων Ιατρών στις 2000 και κίνητρα για την ένταξη και παραμονή γιατρών στο ΕΣΥ.
2. Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και 10.000 σε βάθος τριετίας.
3. Μονιμοποίηση του υγειονομικού προσωπικού που στήριξε το ΕΣΥ κατά την διάρκεια της πανδημίας.
4. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα του υγειονομικού προσωπικού.
Έκλεισε την τοποθέτησή του με αναφορά στο πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για την Ιδιωτικοποίηση της υγείας ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της κυβέρνησης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τάσσονται κατά και υπέρ του Δημόσιου συστήματος Υγείας με τις όποιες διαφοροποιήσεις και ότι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι να το καταργήσει αμέσως.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram