![dikastirio legal](/wp-content/uploads/2020/01/dikastirio-legal.jpg)
Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα οι δύο νεαροί που προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα και εγκατάλειψη στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού και του συνεπιβάτη μηχανής.
Στη δικαιοσύνη οδηγούνται το πρωί της Πέμπτης (6/02) ο 19χρονος μαθητής που οδηγούσε το ΙΧ χωρίς δίπλωμα καθώς και ο 21χρονος συνοδηγός προκειμένου να απολογηθούν για τον βαρύτατο τραυματισμό δύο νέων ανθρώπων με τον έναν εξ αυτών να βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ο 19χρονος σύμφωνα με το Cretalive κατηγορείται ότι προκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας το τροχαίο με εγκατάλειψη στην οδό Ούλοφ Πάλμε στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό δύο νεαρών που επέβαιναν σε δίκυκλο.
Σε βάρος του 19χρονου οδηγού ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για επικίνδυνη οδήγηση (με τη μορφή της οδήγησης οχήματος αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης και με τη διενέργεια, κατά την οδήγηση επικίνδυνων ελιγμών) που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή, οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης και για εγκατάλειψη.
Ο 21χρονος διώκεται για συνέργεια, καθώς με βάση την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε κατηγορείται ότι παρείχε ψυχική συνδρομή στον 19χρονο στο θέμα της εγκατάλειψης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σοβαρό τροχαίο, ο ένας τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, «σταθερός αιμοδυναμικά» όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, ενώ ο δεύτερος τραυματίας, που υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι, νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
![Οροι ανάγνωσης](/wp-content/uploads/2021/03/cna-oroi.jpg)
![Yiannis Jewellery](/wp-content/uploads/2021/01/yiannis-jewellery-adv-2021.gif)