
Η ώρα των απολογιών έφτασε στη δίκη για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2023 σπρώχτηκε βίαια από μέλος του πληρώματος του Blue Horizon καθώς προσπαθούσε να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά.
Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, οι τέσσερις κατηγορούμενοι—ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος—καταθέτουν τις απολογίες τους, σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες. Η πολύκροτη δίκη, που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, συνοδεύτηκε από ένταση, αντιπαραθέσεις και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Το βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας και αποκάλυψε το φρικτό περιστατικό προκάλεσε σοκ σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν ηχητικά ντοκουμέντα από τη γέφυρα του πλοίου, συνομιλίες του πληρώματος με το Λιμεναρχείο και την εταιρεία, καθώς και στοιχεία από το ημερολόγιο του πλοίου και τα βιβλία συμβάντων.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram

