Η παραίτηση Τσίπρα ήταν μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, αποφάνθηκε όπως θυμόμαστε η Άγκελα Μέρκελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συμφωνούσε απόλυτα με την πρωτοβουλία του Τσίπρα για πρόωρες εκλογές.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις Γιούνκερ και Μοσχοβισί, λες κι είχαν αυτοί την ιδέα για ανανέωση της λαϊκής εντολής. Το βέβαιο είναι ότι καιρό τώρα οι δανειστές πίεζαν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει πέρα τον Λαφαζάνη και τους συν αυτώ, αφ’ ενός μεν για να επιτευχθεί συμφωνία και αφ’ ετέρου για να εφαρμόσει ανεμπόδιστα στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί.
Πρότειναν μάλιστα τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης χωρίς τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και τους ΑΝΕΛ. Δηλαδή μία νέα πλειοψηφία με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που θα στήριζαν την δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο Τσίπρας, όμως έδειξε απρόθυμος να υιοθετήσει τις εισηγήσεις των Ευρωπαίων, κάτι όμως που δεν απέρριψε στη συνέχεια, μετά την υπογραφή του μνημονίου. Εδώ είμαστε τώρα. Η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές με τον Τσίπρα να επιδιώκει την αυτοδυναμία που τελικά δεν ήρθε αλλά οι Βρυξέλλες, δεν θα τον αφήσουν αβοήθητο.
Το σχέδιο λοιπόν για μια πολυκομματική κυβέρνηση αμιγώς φιλοευρωπαϊκή μπορεί πια να τεθεί σε λειτουργία. Χωρίς τη γκρίνια του Λαφαζάνη, τις τρικλοποδιές του Βαρουφάκη και τις παρασπονδίες της Ζωής.-
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram