Europlan
ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέντευξη κόλαφος του δημάρχου Αγίου Νικολάου | του Μιχάλη Βασιλάκη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Είναι ξεκάθαρο σε όποιον είναι προσεκτικός αναγνώστης, ότι τα πάντα είναι στο αέρα. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι τα χρήματα του παραλιακού θα πάνε σε άλλα έργα, όμως την ίδια στιγμή δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την διαχειριστική αρχή, όπως πχ για ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Νεάπολης. Και πως άραγε θα προκύψει αυτό, όταν είχε αρνηθεί στην προηγούμενη δημοτική αρχή να εντάξει έργα της Νεάπολης;

Υπάρχει αλληλογραφία με την διαχειριστική αρχή να μας παρουσιάσει;

Επειδή αντιλαμβάνεται κάπως τις χοντράδες του, τι δηλώνει αφού δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση; Οτι το έργο θα προχωρήσει με ίδια κεφάλαια. Αναρωτιέμαι που θα βρει 15 εκατομμύρια. Εχει τόσα στο ταμείο ή θα πάρει δάνειο που θα το πληρώσει ο πολίτης του δήμου Αγίου Νικολάου, όχι μόνο της πόλης; Και που θα τα στερήσει από άλλα έργα;

NOVA

Το σημαντικό ερώτημα όμως προς τον δήμαρχο παραμένει. Με ποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (ΔΣ) ακυρώθηκε η ανάπλαση του παραλιακού; Με ποια απόφαση εκτελούνται άλλες μελέτες, άσχετες με την μέχρι σήμερα βούληση του ΔΣ για ανάπλαση του παραλιακού;

Ο δήμαρχος έχει την υποχρέωση να υλοποιεί κάθε απόφαση του ΔΣ. Αλλά δεν το πράττει 15 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παρότι δεν υπάρχει ακυρωτική απόφαση του ΔΣ. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος.

Mechanical Solutions

Παγώνει και ακυρώνει έργα, παίρνει χρήματα από το ένα έργο, τα μεταφέρει σε άλλο, εν αγνοία του ΔΣ, συμπεριφέρεται ως απόλυτος ηγέτης παρακάμπτοντας το ΔΣ.

Από την μια λέει ότι η μονοδρόμηση είναι άκυρη, αλλά από την άλλη δηλώνει ότι περιμένει έγκριση του υπουργείου να γίνει διπλής. Τι από τα δύο ισχύει;

Παράλληλα παρουσιάζει “σενάρια”, την ίδια στιγμή που αναφέρεται σε προχωρημένες μελέτες. Και πάλι τονίζω πως δεν έχει ακυρωθεί από το ΔΣ το προηγούμενο έργο. Αντί ο δήμαρχος να απασχολήσει τις υπηρεσίες για την προώθηση της εγκεκριμένης από το ΔΣ ανάπλασης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έχει παγώσει αυτοβούλως το έργο για κάτι που δεν έχει την έγκριση του ΔΣ.

Δηλώνει ότι θα προχωρήσει και σε διαπλατύνσεις της οδού, δηλαδή θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον χώρο των πεζών, ενώ παράλληλα μιλά για πράσινη ανάπτυξη!

Αναφέρεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, με αντικατάσταση του οδοστρώματος με κυβόλιθους, λες και αυτοί τον μετατρέπουν. Ηπια κυκλοφορία όταν θέλει να ανακατευθύνει εκεί τα χιλιάδες αυτοκίνητα, δεν πρόκειται να υπάρξει. Είναι ανοησίες.

Οι ενέργειες του είναι αντίθετες με την τάση που υπάρχει σε άλλες πόλεις για περισσότερο πράσινο και δημόσιο χώρο για τους πεζούς. Παραδίδει την πόλη στα οχήματα και τον θόρυβο. Αυτή δεν είναι πράσινη, αλλά μαύρη ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά την Ελούντα, έχει μεταφέρει χρήματα σε άλλα έργα, θέτοντας εν αμφιβόλω την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου, εμπλέκοντας στον δημόσιο λόγο του και “νομιμοποίηση αυθαιρέτων δομών”, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Κλείνει το μάτι στη Νεάπολη, την στιγμή που είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει η πολιτική της διαχειριστικής αρχής που είχε απορρίψει στον προηγούμενο δήμαρχο την πρόθεση του να κατευθύνει εκεί κονδύλια. Τους κοροϊδεύει.

Σε όλη την συνέντευξη του, δεν υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο, πέρα της εμμονής του να κάνει διπλής κυκλοφορίας τον παραλιακό. Κανένα χρονοδιάγραμμα. Είναι ένας αχταρμάς αοριστολογίας, αντιφάσεων και ΘΑ, που δεν αξίζει τον κόπο να τον αναλύσει κανείς πλήρως. Είναι χάσιμο χρόνου.

Ενα είναι σίγουρο. Με το μεθοδευμένο πάγωμα της υπάρχουσας μελέτης ανάπλασης του παραλιακού για 15 μήνες, προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων την δημοτική του παράταξη για να στηρίξει το επιχειρούμενο έγκλημα.

Ο δήμαρχος αντί να δώσει απαντήσεις επιτείνει τη σύγχυση. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πραγματική ανάπλαση του παραλιακού, αναβάλλεται επ αόριστον, αν ποτέ γίνει. Εξυπηρετεί συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών.

Το άλλο σίγουρο είναι ότι η πρώτη φάση θα γίνει όπως δήλωσε με απευθείας ανάθεση. Καλό θα ήταν να μας ενημέρωνε και ποιοι εμπλέκονται με την μελέτη και την εφαρμογή της. Θα είχε ενδιαφέρον.
Επίσης σίγουρο είναι πως 
συνυπεύθυνοι θα είναι και οι δημοτικοί του σύμβουλοι που θα στηρίξουν την ακύρωση του έργου. Θα είναι πισωγύρισμα και έγκλημα κατά της πόλης.


Μιχάλης Βασιλάκης
Δημότης Αγίου Νικολάου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button