Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

”…μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά σου…” | του Στέφανου Τσιάμου και του Αλέξανδρου Κουπατσιάρη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Το τελευταίο διάστημα ο εκπαιδευτικός κόσμος και το γονεϊκό κίνημα είναι ανάστατο με τις συγχωνεύσεις των τμημάτων σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας, κα. Μακρή, πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά σχεδόν 1600 συμπτύξεις τμημάτων. Αυτές οι συμπτύξεις έγιναν με οικονομικών όρους στο όνομα δήθεν της εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων και εξαιτίας της δημογραφικής μείωσης της χώρας. Όμως, η στόχευση ήταν οικονομική και δεν λήφθηκε υπόψην καμία παιδαγωγική ιδιαιτερότητα.

NOVA

Στην Κρήτη έγιναν επίσης μια σειρά από συγχωνεύσεις, όπου στο Λασίθι είχαμε 12 τμήματα να συγχωνεύονται… Οι γονείς και κηδεμόνες σε κάθε πόλη πραγματοποίησαν συνελεύσεις, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών προχώρησαν σε διαμαρτυρίες και παραστάσεις, έγιναν συναντήσεις με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Λασιθίου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και το συνδικάτο έθεσε το ζήτημα χωρίς όμως να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Υπήρξε κοινοβουλευτική παρέμβαση από την αντιπολίτευση και ενημέρωση του κυβερνητικού βουλευτή, καθώς και αποφάσεις Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης ως πολιτικός προϊστάμενος δήλωνε από τη μια αναρμόδιος και από την άλλη έριχνε την ευθύνη των συγχωνεύσεων στους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ισχυρίζονταν ότι εκτελούν ως υπηρεσιακοί παράγοντες υπουργικές εντολές και υπεραμύνονταν των συγχωνεύσεων. Ακόμα και στο αίτημα της κατά περίπτωση εξέτασης των ιδιαιτεροτήτων των συγχωνεύσεων όλοι οι διοικούντες ήταν αμήχανοι. Σε μια τελευταία προσπάθεια την περασμένη εβδομάδα για την εξέταση περιπτώσεων που θα μπορούσαν να αρθούν οι συγχωνεύσεις το ΥΠΑΙΘΑ ήταν ανένδοτο.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Φτάνουμε λοιπόν σήμερα μετά τον Αγιασμό, μετά από τόση αναστάτωση, μετά από τόσες δημόσιες και υπηρεσιακές παρεμβάσεις, ο κυβερνητικός βουλευτής να αναρτήσει στα social media αρχικά ότι αίρονται όλες οι συγχωνεύσεις και να αναιρέσει τον εαυτό λίγο αργότερα ότι αίρονται οι συγχωνεύσεις σε 3 σχολικές μονάδες για 3 τμήματα. Δηλαδή η κυβέρνηση που σε κάθε δημόσιο βήμα δήλωνε ότι “δεν κάνει πίσω” υπέκυψε στον τοπικό βουλευτή που μερίμνησε για τα συγκεκριμένα 3 τμήματα. Ενώ υπήρξε αφόρητη πίεση σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην προχωρήσουν σε καμία άρση υπεραριθμίας τώρα τους τσαλακώνουν και τους ξεφτιλίζουν. Όμως, κυρίως εμπαίζουν γονείς, εκπαιδευτικούς, αιρετούς, συνδικαλιστές και τοπικές κοινωνίες.

Το 2024 συνεχίζουμε να έχουμε ανάγκη από “κατόπιν ενεργειών μου” για ζητήματα που φαντάζουν αυτονόητα. Αυτοί που υπεραμύνονταν των συγχωνεύσεων τώρα θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο; Αυτοί που ενήργησαν για την άρση έχουν επιλεκτική ευαισθησία κατά περίπτωση; Αυτοί που εμπόδισαν με κάθε τρόπο τις άρσεις συγχωνεύσεων θα ρίξουν τις ευθύνες σε ποιον τώρα;

Mechanical Solutions

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι παραδοσιακή κυβέρνηση που παίζει στα ζάρια την τύχη της εκπαίδευσης.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Λασιθίου παραμένουμε αταλάντευτοι στο δίκαιο, στο ηθικό και στο πλευρό της εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού και του γονέα. Η μόρφωση των παιδιών του λαού με όρους ποιότητας και με παιδαγωγικά κριτήρια είναι πάνω από μικροπολιτικά παιχνίδια.

*Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, Τσιάμος Στέφανος (τακτικός), Κουπατσιάρης Αλέξανδρος (αναπληρωματικός)


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button