Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Η μεταφορά της Λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου | του Μανώλη Μενεγάκη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Αυτό που συμβαίνει με την Λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Νοσοκομείο και την απόφαση μεταφοράς της είναι ένα ακόμα δείγμα προχειρότητας και ανεπαρκούς σχεδιασμού, ενδεχομένως και έλλειψης σύνθεσης λογικών απόψεων.

menegakisΟ αριθμός των αδειών των αγροτών/παραγωγών και των εμπόρων που συμμετέχουν στην Λαϊκή όλα αυτά τα χρόνια διαμορφώθηκε ναι μεν χωρίς την αποκλειστική ευθύνη του δήμου, αλλά είναι ένα γεγονός που έχει παγιωθεί. Η μεταφορά του χώρου της Λαϊκής σε ένα άλλο μέρος το οποίο είναι μικρότερο και δεν μπορεί να στεγάσει τον ίδιο αριθμό επαγγελματιών θα μπορούσε να υποστηριχθεί αν και εφόσον δεν υπήρχε άλλη λύση. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

NOVA

Ασχέτως αν μερικά από τα επιχειρήματα των «λαϊκάρηδων» έχουν στοιχεία υπερβολής, στην βάση τους υπάρχει το λογικό αίτημα να μην γίνει μεταφορά σε ένα καινούργιο μέρος χωρίς αυτό να έχει τις χωρικές και άλλες προϋποθέσεις να τους δεχτεί.

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η πόλη του Αγίου Νικολάου, κατάλληλος και επαρκής σε έκταση τόπος για την μεταφορά της Λαϊκής – όπως έχει επισημάνει και στο παρελθόν η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου – είναι ο πλατύς δρόμος που βρίσκεται μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στον ποταμό στην επέκταση Σταυρού του σχεδίου πόλης. Πρόκειται για δευτερεύον οδικό δίκτυο της πόλης και γι’ αυτό μπορεί να «κλείνει» μια φορά την εβδομάδα χωρίς να προκαλεί πρόβλημα.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σήμερα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο δρόμος αυτός διότι λείπει η οδική σύνδεσή του με τον περιφερειακό δρόμο της Αμμούδας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μια γέφυρα από την μια όχθη του ποταμού στην άλλη. Η γέφυρα δεν έγινε λόγω αδράνειας της σημερινής δημοτικής αρχής και γιατί ήθελε να τροποποιήσει την αρχική μελέτη του έργου αυτού, αν και ήταν σε πολύ ώριμο στάδιο.

Επομένως, μια νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παράταση παραμονής της Λαϊκής στον τόπο που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και η επίσπευση της κατασκευής της γέφυρας στον ποταμό είναι κατά την γνώμη μου η πιο ορθολογική λύση, ώστε αμέσως μετά η Λαϊκή να μεταφερθεί σε κατάλληλο τόπο χωρίς αντιδράσεις και ταλαιπωρία.
———
Υ.Γ. Ενδιαφέρον είναι να μάθουμε τι υποστηρίζουν οι αντιδήμαρχοι και νυν υποψήφιοι δήμαρχοι. Αν
δεν συμφωνούν με τον δήμαρχο, θα πρέπει να λάβουν θέση και να εξηγήσουν γιατί ψήφισαν για την μεταφορά της Λαϊκής. Η σιωπή τους θα είναι τεκμήριο ότι συμφωνούν.

Mechanical Solutions

Η ανάρτηση αυτή προέρχεται από το προσωπικό προφίλ του κου Μανώλη Μενεγάκη στο Facebook.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button