Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι νόμιμο διότι το θέλω | της Δέσπως Καρνιαδάκη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Αχαρακτήριστο αν μη τι άλλο θα  χαρακτήριζα, να μου αφαιρεθεί ο λόγος στη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου ( 26/6)  τη στιγμή που ο λόγος μου είχε δοθεί – στο ενημερωτικό στάδιο – και έθετα υπόψη ενώπιον όλων δημάρχου , δημοτικών συμβούλων το πιο σημαντικό ζήτημα  που υπάρχει Υγεία – Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου –Αίτημα για σύγκληση μονοθεματικής συνεδρίασης  . Έθεσα συγκεκριμένα  τα εξής :

Είναι  γνωστό  ότι  την  πολιτική  υγείας την ασκεί το Υπουργείο Υγείας   δεν αποτελεί όμως επιχείρημα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί  να παρέμβει  όταν υπάρχει μείζον ζήτημα   στο  νοσοκομείο  της πρωτεύουσας .  Κραυγή  αγωνίας, δική μου, συμπολιτών, ιατρών και εργαζομένων  του νοσοκομείου  Αγίου Νικολάου  για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη δομή ., Ένα πρόβλημα που δεν είναι προσωρινό, αλλά πλέον καθίσταται μόνιμο και, κατά την άποψη των ίδιων των εργαζομένων, μη αναστρέψιμο αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς.  Αντιδράσαμε με οργανωμένες κινητοποιήσεις, ψηφίσματα, επιτροπές  αγώνα  κλπ και διαμαρτυρηθήκαμε για τη  κατάρρευση  του νοσοκομείου . Η  μαζική  κινητοποίηση  στις   24/12/2023  στη πλατεία Αγίου Νικολάου, χαρακτηρίστηκε   ιστορικών διαστάσεων  συγκέντρωση,  ακολούθησε   στις  28/3 το Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο  στις     27/3   η Εφημερίδα Συντακτών  με τίτλους υπογραμμίζει ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ,  στις 18/4 στη Νέα Κρήτη  Επτάστερος λουξ τουρισμός, αλλά… χωρίς νοσοκομείο;  και ………Σήμερα επτά μήνες χωρίς αποτέλεσμα,  χωρίς αρμόδια  φωνή να « ντρέπεται » για να επιλύσει  το πρόβλημα .

NOVA

Η τουριστική περίοδος  πλησιάζει στη κορύφωση της . Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά ένα νοσοκομείο με δυσλειτουργίες  – όπως το περιγράφουν   οι εργαζόμενοι ,ασθενείς συμπολίτες μας – μπορεί να αποτελέσει βασικό αποτρεπτικό παράγοντα για την επίσκεψη στο τόπο μας .. Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς χιλιάδες τουρίστες που αποφασίζουν κάθε χρόνο να έλθουν στην Ελλάδα έχουν και στο νου τους μια πιθανή ιατρική περίθαλψη εάν αυτή χρειαστεί. Ωστόσο το ΕΣΥ και τα αμέτρητα προβλήματα του, μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά για πολλούς τουρίστες και ειδικά για τους ηλικιωμένους. Και το ζήτημα είναι πως αν χρειασθούν αυτήν την ιατρική βοήθεια αλλά τη λάβουν με καθυστέρηση σε δημόσιο  νοσοκομείο ή δεν την λάβουν  Ίσως αυτό σταθεί η βασικότερη αιτία για την οποία δεν θα επισκεφτούν την Ελλάδα ποτέ πάλι. Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι το καλό νέο τρέχει με ταχύτητα 5, ενώ το κακό με 20, διαμορφώνοντας τις αρνητικές επιρροές Παράκληση προκαλέστε για το πιο σημαντικό θέμα που αφορά την υγεία μας και την ασφαλή και  εύρυθμη του νοσοκομείου  της πρωτεύουσας, μονοθεματικό έκτακτο συμβούλιο με παράσταση όλων των αρμοδίων για να γίνει συζήτηση με  ρεαλιστικές προτάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας  και να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη  προτού θρηνήσουμε θύματα από την αδιαφορία της.

Ο λόγος μου αφαιρέθηκε για το θέμα αυτό αλλά αισιόδοξο που ο  δήμαρχος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση  άμεσα  μονοθεματικής συνεδρίασης  και τύχη που μας δίνεται απλόχερα ο λόγος  από την έγκριτη  φιλόξενη  εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ   αλλά και τα άλλα μέσα  επικοινωνίας – social  και  αναδεικνύουν τα ζητήματα  τα οποία  προτάσσουμε . .

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Δέσπω Καρνιαδάκη

Δικηγόρος

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button