Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δέσπω Καρνιαδάκη: «Η αποχώρησή μου, δήλωση αυτοσεβασμού»

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Η κα Δέσπω Καρνιαδάκη, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αγίου Νικολάου με τον συνδυασμό «Στην Πράξη», έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με όσα συνέβησαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που την ανάγκασαν να αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Η δήλωση

NOVA

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, να το ξεκαθαρίσουμε, είναι ένας θεσμός. Πέρα από δημοτικός σύμβουλος, που έχει εκλεγεί με την πλειοψηφία, δεν παύει να είναι ένας θεσμός και από την στιγμή που εκλέγεται σχεδόν απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους θα έπρεπε να κρατάει μία ουδέτερη στάση.

Πλέον δεν είναι δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Είναι ο Πρόεδρος όλων των συμβούλων των παρατάξεων. Πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες, να είναι ακριβοδίκαιη  σε όλους και να δίνει το βήμα σε όλες τις παρατάξεις και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Τον σεβασμό δεν τον απαιτείς κ. πρόεδρε ! . Ο σεβασμός έρχεται από μόνος του.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Με τον τρόπο σου θα κάνεις τον κάθε ένα δημοτικό σύμβουλο να σε σεβαστεί. Είναι πλέον γραφικό ! να μας   έχει αποσταλεί ο  κανονισμός  λειτουργίας   άπειρες φορές και άλλες  τόσες  να «  ανεμίζεται  » στις συνεδριάσεις .  Μήπως  τώρα κρίνεται πιο ωφέλιμο που έχουν περάσει 6 μήνες  και  είναι εκτός ισορροπίας η κατάσταση  να  συσταθεί διαπαραταξιακή  επιτροπή να επιλύσει θέματα που δεν μπορεί ο χρόνος να  ερμηνεύσει  ώστε  επιτέλους να   λειτουργούμε ως κορυφαίο όργανο του δήμου  που παράγει πολιτική . .

Η αποχώρηση μου αποτέλεσε  φωνή διαμαρτυρίας και  αυτοσεβασμού γιατί  κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης ( 26/6 ), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραβίασε για άλλη μια φορά   το δικαίωμα μου στην ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων μου, ως δημοτικής  συμβούλου.

Mechanical Solutions

Η φίμωση μου έλαβε χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή της συζήτησης, στο ενημερωτικό στάδιο,  για το μείζον θέμα Υγεία – Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου –Αίτημα για σύγκληση μονοθεματικής συνεδρίασης  .

Αυτή είναι η ελευθερία του λόγου, η διαβούλευση και η συναίνεση   που επικαλούνταν η δημοτική αρχή στην πρώτη συνεδρίαση του   δημοτικού συμβουλίου !   Ποία η προστασία του θεσμού, της λειτουργίας του, των συμβούλων  και από τον δήμαρχο !  Για άλλη μια φορά δηλώνω ότι  θα συνεχίζω να υπηρετώ την  ευθύνη της θέσης που έχω,   που αποτελεί   τιμή και όχι  αυτοσκοπό . Θα συνεχίζω να  αποτελώ την φωνή και την αγωνία της κοινωνίας και των συμπολιτών μας  μέσα και έξω από το Δήμο  και  όχι   όπως είπε γνωστός πολιτικός .στο πέρασμα του χρόνου  « να σε θυμούνται για τους κανόνες που παραβαίνεις» . .

Δέσπω Καρνιαδάκη 

δικηγόρος –δημοτική σύμβουλος


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button