Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών με τους δασικούς χάρτες στον νομό Λασιθίου | της Δέσπως Καρνιαδάκη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Δεν είναι λίγες οι διαμαρτυρίες και η γενικότερη δυσφορία που προκαλεί στο νομό  μας η εξέλιξη του δασικού χάρτη, ο οποίος έχει μετατραπεί σε τροχοπέδη της τοπικής οικονομίας, με τον τρόπο που συντάχθηκε και τους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσονται οι διαδικασίες απεμπλοκής, λόγω και της διαλυτικής αποστελέχωσης, της Διεύθυνσης Δασών .

Η κατάσταση δημιουργεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και θέτει σε “ομηρία” χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εδώ καθώς  οι ιδιοκτήτες των εν λόγω εκτάσεων δεν μπορούν να τις μεταβιβάσουν, να εκδώσουν οικοδομικές άδειες και γενικότερα να τις εκμεταλλευτούν έως ότου περατωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων

NOVA

Δικαιολογημένη  η αγωνία και  η  ανησυχία των πολιτών στο Νομό μας,  για τους χρόνους επεξεργασίας  των ενστάσεων – πρόδηλων σφαλμάτων .  Η ΕΠΕΑ Λασιθίου – η  μία και μοναδική–  έχει συνεδριάσει 5 φορές και εξέτασε  όσες ομάδες προδήλων τις παράδωσε  η αρμόδια διεύθυνση. Το έργο της ΕΠΕΑ  είναι όσο η υπηρεσία τις διαβιβάζει επεξεργασμένες υποθέσεις αλλά  τόσο η επιτροπή προγραμματίζει βάσει νομικού πλαισίου, τη συζήτηση τους !

Να διευκρινίσω,  όμως για να καταλήξουν  οι αντιρρήσεις –  αιτήσεις διόρθωσης προδήλων λαθών στην ΕΠΕΑ θα πρέπει να προηγηθεί μεγάλη προεργασία από την Δασική Υπηρεσία, που δεν έχει το προσωπικό για να αντεπεξέλθει στο έργο αυτό δηλαδή πρέπει  να κατηγοροποιηθούν οι αντιρρήσεις και να συνταχθούν υπηρεσιακά υπομνήματα κλπ  όπως έχει τονίσει σχετικά  και   ο  κ. Κουδουμάς Μ. Διευθυντής  Δασών Λασιθίου .Σήμερα φαίνεται να υπάρχει  μια αισιοδοξία  η σύμβαση παροχής συνεργασίας που συνήφθη  με  μελετητική εταιρεία, να  προσφέρει  αποτελεσματική και γρήγορη βοήθεια στο έργο της  υποστελεχωμένης διεύθυνσης δασών ώστε    επεξεργασμένες αντιρρήσεις να καταλήγουν  στην ΕΠΕΑ .

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Πρέπει όμως και  η πολιτεία να  προχωρήσει στην συγκρότηση και άλλων επιτροπών  στο νομό γιατί αν παραμείνει  σε μία  επιτροπή, που  βάσει του νομικού πλαισίου λειτουργεί  κάθε μήνα σε τέσσερις συνεδριάσεις  25 υποθέσεων ανά συνεδρίαση και συνολικά 100 υποθέσεων στο τέλος εκάστου μήνα, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά  ίσως 10 και πλέον  χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν για να εξεταστεί ο όγκος των 8.000 και πλέον  χιλιάδων αντιρρήσεων  στο νομό μας .

Δέσπω Καρνιαδάκη

Mechanical Solutions

δικηγόρος – πρόεδρος ΕΠΕΑ Λασιθίου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button