Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανοιχτό Θέατρο | του Αντώνη Ζερβού

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τις απόψεις του τέως Δημάρχου κ. Δημ. Κουνενάκη για το θέμα του Ανοικτού Θεάτρου στην πόλη μας .

Το ότι ο πρώην Δήμαρχος έχει κοντή και επιλεκτική μνήμη το γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Το πιστοποιεί το γεγονός ότι ξέχασε τι συνέβει στις δημοτικές εκλογές του 1990 και με ποιόν τρόπο ‘’έχασε’’ τότε τη Δημαρχία. Και από το 1998 και μετά συστρατεύεται με αυτούς που ήταν απέναντί του και ‘’πήραν’’ τη θέση του. Ξέχασε λοιπόν τα θέματα που τον έθιξαν προσωπικά και θα θυμόταν τι έγινε με την κατάργηση του Ανοιχτού Θεάτρου το 2018; Μάλλον είμαι αιθεροβάμων !!!

NOVA

Ας δούμε όμως πως έχει πραγματικά το θέμα του ανοιχτού θεάτρου στην περιοχή της Αμμούδας (ΚΧ 332 & 333) με πλήρη στοιχεία.

Πράγματι, λίγο πριν τις εκλογές του 2014 (16-4-2014), πάρθηκε η 7/16-4-2014 ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στην παραπάνω θέση.  Η απόφαση αυτή πάρθηκε όχι για να εγκριθεί η πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη και τα συμβατικά τεύχη δημοπράτησης αλλά εκφράστηκε η πρόθεση της τότε δημοτικής αρχής γενικώς και αορίστως.  Επισημαίνω ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε  σε προεκλογική περίοδο – 2 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές – ενώ είναι γνωστό ότι 6 μήνες πριν τις εκλογές δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται αποφάσεις για έργα που δεν προβλέπονται στο ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό του έτους και θα δεσμεύσουν την επόμενη δημοτική αρχή. Ήταν απλά η πρόθεση και τίποτα παραπάνω. Που και αυτή δεν είχε βάση αφού η μελέτη προέβλεπε κατασκευή κτιρίων σε ΚΧ που απαγορεύεται !!!

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Το 2018, την πρώτη περίοδο της 2ης δημαρχίας μου , με την 667/2018 απόφαση του ΔΣ αποφασίζεται η κατασκευή αθλητικών χώρων σε υφιστάμενους ΚΧ, όπου περιλαμβάνεται και η κατασκευή Scate Park  στους ΚΧ 332 & 333 με ολοκληρωμένη και θεωρημένη μελέτη και προϋπολογισμό 848.000 € που είχαν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό του δήμου αφού είχαν ενταχθεί και στο πρόγραμμα έργων.

Στην συνεδρίαση αυτή του ΔΣ ήταν παρόντες 24 σύμβουλοι  Απουσίαζαν τρεις. Ο κ. Δ. Κουνενάκης ήταν παρών – μέσα στους 24!!! – και μειοψήφισε μαζί με άλλους 2 συμβούλους όπως φαίνεται στο παρακάτω απόσπασμα του πρακτικού :

Mechanical Solutions

‘’… Προτεινόμενη κατάσταση τμήματος ΚΧ 333 ΚΑΙ 332

Θα γίνει ανάπλαση των Κ.Χ που θα περιλαμβάνει ελέυθερους χώρους ανάπαυσης και φύτευσης .Τα κυρίαρχα υλικά θα είναι το βιομηχανικό δάπεδο οι κατασκευές Ω.Σ. οι πέργκολές από σιδηροδιατομές και ξυλεία και τοιχία αργολιθοδομής, ενώ έχει μελετηθεί η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού. Η δαπάνη που απαιτείται είναι 848.000,00 με ΦΠΑ .

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κερούλης Μιχαήλ, Κουνενάκης Δημήτριος και Αφορδακός Νικόλαος δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν για το συγκεκριμένο τμήμα που προτείνεται να εφαρμοσθεί η μελέτη … ‘’

Κατά την συζήτηση του θέματος είχα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η παράταξή μας θεωρούσε ότι η χωροθέτηση αυτή δεν ήταν σωστή και είχα εισηγηθεί την ανεύρεση οικοπέδου για ανοιχτό θέατρο λίγο έξω από την πόλη ώστε να μην ταλαιπωρείται από την ηχορύπανση ο πολίτης που δεν θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Όχι μόνο τώρα. Η διερεύνηση έγινε, βρέθηκαν κάποια ακίνητα, αλλά δεν έγινε δυνατόν να ολοκληρωθεί  η απόκτηση ακινήτου για ανοιχτό θέατρο για πολλούς λόγους κυρίως οικονομικούς.

Και θεωρώ ότι είναι παγκοίνως γνωστό ότι όταν λαμβάνεται νέα απόφαση για κάποιο θέμα καταργεί τις προηγούμενες που υπάρχουν για το ίδιο θέμα.  Γι’ αυτό εξ άλλου και μειοψήφησε ο κ. Κουνενάκης.

Με πλειοψηφία λοιπόν 21-3 καταργήθηκε η χωροθέτηση του ανοιχτού θεάτρου στους ΚΧ 333 και 332 και επελέγη η κατασκευή scate park του πρώτου στην Κρτήτη με προδιαγραφές.

Ο κ. Κουνενάκης πάλι ξέχασε και αποσιώπησε όλα τα παραπάνω. Προφανώς έχει τον σκοπό του .

Στην συνέχεια η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου (που περιελάμβανε και το Scate park) υπογράφεται το 2019 μετά την σχετική om;ofvnh απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (67/3-10-20190).

Ελήφθει λοιπόν νέα απόφαση από το ΔΣ για την μη υλοποίηση του σχεδιασμού της προηγούμενης δημοτ. αρχής – του κ. Κουνενάκη –  και κατασκευή άλλου έργου στη θέση του, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα.

Ελήφθει νέα απόφαση από το ΔΣ . Όχι προσωπική του Δημάρχου.

Για ποια απόφαση Ζερβού λοιπόν μιλάει ο κ. Κουνενάκης; Κρίμα Δημήτρη .

Το δημοσίευμα όμως του κ. Κουνενάκη στην πραγματικότητα εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο.

Η σημερινή δημοτική αρχή την οποία στήριξε – δικαίωμά του φυσικά – αφού πρεσβεύουν πλέον τις ίδες πολιτικές, για να πετύχει  ένα από τους στόχους που ξαφνικά εμφανίζει σήμερα χωρίς να έχει αναφερθεί για κάτι τέτοιο προεκλογικά – ρίχνει τα μεγάλα όπλα της στην μάχη. Τα βαριά χαρτιά της. Και ο κ. Κουνενάκης εκλήθει να βγάλει ‘’το φίδι από την τρύπα’’.

Κυκλοφορεί λοιπόν ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής ότι θα ξηλωθεί το Scate Park και θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την παλιά ιδέα για ανοιχτό θέατρο στη θέση του. Εξ άλλου όλα τα πρόσωπα που αναγράφει ο κ. Κουνενάκης ως συντελεστές των μελετών που αναφέρει αποτελούν άμεσους συνεργάτες και του σημερινού δημάρχου όπως ήταν και για τον ίδιο.

Αν λοιπόν η δημοτική αρχή έχει αυτή την πρόθεση ας φέρει το θέμα στο ΔΣ για να ληφθεί νέα πολιτική απόφαση. Την πλειοψηφία έχουν . Τι φοβούνται ; Μετρούν αντιδράσεις;

Αυτά είναι τα νέα ήθη όπως έγραψα και πριν λίγες μέρες. Και συνεχίζουν απτόητοι .

Αντώνης Ζερβός

πρ. Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι η αναφορά στο παρελθόν δεν ωφελεί. Εξ άλλου για τους μικρότερους των σαρανταπέντε χρόνων πολίτες  τα γεγονότα του 1990 είναι άγνωστα αλλά και τα του 2002 ίσα που τα θυμούνται. Όσοι όμως τα ζήσαμε στο πετσί μας τα θυμόμαστε πολύ καλά. Και θεωρώ καλό να μην ξεχνιώνται. Γιατί όποιος ξεχνά την ιστορία του τον ξεχνά κι εκείνη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button