Τα πρώτα μήλα του φθινοπώρου μας δίνουν ιδέες για να φτιάξουμε λαχταριστά γλυκά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχοβολήσει.
Την τιμητική της έχει -φυσικά- η παραδοσιακή μηλόπιτα. Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές που αξίζει να δοκιμάσεις.
Βρήκαμε μια πολύ νόστιμη συνταγή, η οποία γίνεται με βρώμη, αλεύρι, μήλα και κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό και γευστικό.
Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια, όταν θα απολαμβάνεις τον απογευματινό καφέ στο σπίτι μετά τη δουλειά ή το κυριακάτικο πρωινό σου με τα παιδιά.
Γίνεται με βρώμη, αλεύρι, μήλα και κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό, γευστικό γλυκό που θα στεφθεί το απόλυτο του φθινοπώρου.
Η συνταγή του Γαβριήλ Νικολαϊδη είναι πανεύκολη και γίνεται με λίγα υλικά.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βρώμη
80 γρ ξηροί καρποί
100 γρ. μαύρη ζάχαρη (χωρισμένη στα δύο)
1 κ.σ. κανέλα
6 μήλα (3 κόκκινα – 3 πράσινα)
1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
50 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά για διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τη μισή μαύρη ζάχαρη
- Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνεται συμπαγές, σαν νωπή άμμος
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
- Κόβουμε τα μήλα σε φέτες
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20×30 εκ.
- Αραδιάζουμε τα μήλα
- Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη
- Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
- Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram