Nbaxevanis

Europlan
KOSA
SPORTS

Γιατί οι πάγκοι των ομάδων έχουν μπάκετ καθίσματα;

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα επανήλθε μετά τα καμώματα του κορωνοϊού, όμως χωρίς Superleague άπαξ Έλλην ποδοσφαιρόφιλος αισθάνεται ένα κενό. Με την έναρξη της άλλοτε Α’ Εθνικής αυτό το σ/κ, παίρνουμε την καλύτερη πάσα για να ανοίξουμε γήπεδο προς απάντηση μιας διαχρονικής απορίας.

Οι παρατηρητικοί θα το έχουν προσέξει εδώ και χρόνια, ενδεχομένως να αναρωτιούνται κιόλας. Σε κάθε τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα, όταν ο σκηνοθέτης δείχνει πλάνα από τους πάγκους βλέπουμε μπάκετ καθίσματα. Δεν είναι κάτι νέο, καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Superleague συμπεριλαμβανομένης) διαθέτουν πάγκους, διαμορφωμένους σε μοτίβο σπορ αυτοκινήτου. Μάλιστα, το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές συνεντεύξεις τύπου. Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά και από πού ξεκίνησε αυτή η μόδα;

NOVA

To Αutogreeknews.gr αποδεικνύει την πληρότητά του ως παίκτης και καταπιάνεται (και) με το αθλητικό ρεπορτάζ, προκειμένου να βγάλει την ασίστ στην λύση της διαχρονικής απορίας.

Όπως γίνεται διακριτό σε κάθε «παγκίτικο» πλάνο οποιουδήποτε μεγάλου πρωταθλήματος, η συντριπτική πλειοψηφία των καθισμάτων είναι από την Recaro. H γερμανική εταιρία πρακτικά αποτελεί μονοπώλιο στην προμήθεια των ομάδων, διατηρώντας συνεργασία με ονόματα-κολοσσούς όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ  Μπορούσια Ντόρτμουντ και πολλούς ακόμα συλλόγους. Κάτι απολύτως αναμενόμενο, καθώς η Recaro ήταν αυτή που ξεκίνησε το «κίνημα του μπάκετ», 26 ολόκληρα χρόνια πριν.

Το 1994 ξεκίνησε να προμηθεύει την Kαϊζερσλάουτερν, η οποία τότε άνηκε στην ελίτ της Μπουντεσλίγκα έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως ο Αντρέας Ράινκε, ο Αντρέας Μπρέμε και ο Μίροσλαβ Κάντλετς. Μάλιστα οι δυο μεριές είχαν κοινά στοιχεία και από διοικητικής άποψης καθώς ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Recaro, Ούλριχ Πουτς, κατείχε θέση και στο διοικητικό συμβούλιο της δευτεραθλήτριας Γερμανίας. Κάτι που, όπως αποδείχθηκε, έμελλε να αλλάξει το τοπίο στο μέρος που κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να περνάει την καριέρα του.

Mechanical Solutions

Τα καθίσματα που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε ήταν είτε τα κλασικά μονοκόμματα που συναντάμε στις εξέδρες ορισμένων γηπέδων, είτε κανονικοί πάγκοι (εξ ου και το όνομα) – πολλές φορές δίχως καν πλάτη! Ό,τι χειρότερο για την μέση σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, ενδεχομένως με την εξαίρεση των παλιών τσιμεντένιων κερκίδων. Χαρακτηριστικό το πλάνο παρακάτω, από το Μουντιάλ της ίδιας χρονιάς (από αριστερά Τόμας Στρούντζ, Αντρέας Μπρέμε, Καρλ Χάινς Ρίντλε, Στέφαν Κούντζ).

Κάτι που διαπίστωνε κάθε εβδομάδα η μέση του προπονητή της Καϊζερσλάουτερν, Φρίντελ Ράους, με αποτέλεσμα να περνάει το μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου όρθιος. Ο Πουτς πρότεινε να τοποθετηθεί ένα μπάκετ της Recaro, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους πόνους στη μέση του κόουτς.

Αρχικά το προνόμιο ήταν αποκλειστικά του Ράους, με όλη την υπόλοιπη ομάδα να κάθεται κυριολεκτικά στον πάγκο. Σύντομα, όμως, όλος ο πάγκος απέκτησε αισθητική σπορ αυτοκινήτου κερδίζοντας τον θαυμασμό (και τον φθόνο) των υπόλοιπων ομάδων του γερμανικού πρωταθλήματος (η φωτογραφία από το Fritz-Walter Stadion, έδρα της ομάδας, το 1999. Παρατηρήστε τα κόκκινα μπάκετ)


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button