Στο εστιατόριο-θεσμός του Γιώργου Μαρκάκη στον Άγιο Νικόλαο, με θέα στην πανέμορφη Λίμνη Βουλισμένη, η κρητική κουζίνα και τα τοπικά υλικά είναι σοβαρή υπόθεση. Ο έμπειρος σεφ Νίκος Αργυρίου ταξιδεύει ανά τη Μεγαλόνησο για να φέρει τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, όπως το μαγκίρι (χειροποίητο ζυμαρικό με ιστορία που πάει αιώνες πίσω) από τη Μεσσαρά ή το γαλένι (τυρί κρέμα) από το Ρουκάνι Τεμένους. Τα πιάτα συνδυάζουν το… μάθημα τοπικής διατροφικής ιστορίας με τη δημιουργικότητα και τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά.
Το φετινό μενού μάς βάζει σε πειρασμό με επιλογές όπως ζεστός ντάκος με αβγό μάτι, στάκα φτιαγμένη από τους ίδιους και ψημένη ντομάτα με καπνιστό χοιρινό και σταφιδελιές, λαμπούκα (λασιθιώτικο ψάρι) καπνιστή, αρωματισμένη με δρακόντιο (βότανο), θράψαλο γεμιστό με χόντρο, μυρωδικά και αρωματισμένη κρέμα τυριού με θρύμπα (άγριο θυμάρι του βουνού με μοναδική ένταση), βετούλι (μικρό, φουριάρικο ζυγούρι) με γαλένι και τσιγαρίδες, ριζότο τριών δημητριακών με ημίλιαστες ντομάτες, καψαλισμένη παλαμίδα και πικάντικη σάλτσα αγγουρίδας αρωματισμένη με μαντζουράνα.
ΤIP Το «Καρνάγιο» μόλις απέκτησε, ακριβώς απέναντι, ένα νέο, πιο exclusive «αδερφάκι», τη «Φυσαλίδα», με κελάρι για πριβέ οινογνωσία, γκουρμέ κρητική κουζίνα και τοπικό πρωινό.
Το καρνάγιο θα το βρείτε Κ. Παλαιολόγου 1 & 24, Λίμνη Αγίου Νικολάου, Κρήτη, 2841025968
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram