Nbaxevanis

Europlan
KOSA
AGORA

Η Μινωϊκή κληρονομιά στη διατροφή μας

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Την εποχή του Storytelling, τα πάντα, που λέγονται και γράφονται για ένα προϊόν, πρέπει να συνθέτουν ένα αφήγημα – αν όχι, να φτιάχνουν με τα κατάλληλα συστατικά ένα μύθο. Όπως λέει και ένα καλός φίλος ο «σωστός ο επιχειρηματίας ξεκινά το storytelling από την ετικέτα της συσκευασίας». 

Η σκέψη αυτή ήρθε στο μυαλό βλέποντας τις μινωικές φιγούρες πάνω στις γυάλινες συσκευασίες μιας νεότευκτης ΙΚΕ από το Ηράκλειο Κρήτης. Ας σταθούμε σε μία από τις συσκευασίες , εκείνης με το θυμαρίσιο μέλι από τη Σητεία Κρήτης. Στο γυάλινο βαζάκι δεσπόζει μια γυναικεία μορφή. Η τελευταία με παραπέμπει σε γνωστά μοτίβα του Μινωϊκού πολιτισμού. Στο site βρίσκω την εξήγηση. Διαβάζω σχετικά με την απεικόνιση: «Ο Χορός των Μελισσών, Κνωσσός (1.500 Π.Χ.).Ένας τελετουργικός χορός της άνοιξης, στον οποίο οι ιέρειες μιμούνται το χορό των μελισσών, προς τιμή της θεάς Μητέρας Γης».

NOVA

Και όλα αυτά για ένα μέλι. Ναι, αλλά πρόκειται για ένα προϊόν με ρίζες. «Ένα είδος μελιού με ξεχωριστό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία που προέρχεται από τη μοναδική γη της Σητείας της Κρήτης.

Ένα φυσικό προϊόν, της τοπικής βιοποικιλότητας, με γεμάτο “σώμα” και γεύση που εσωκλείει τη μακραίωνη τέχνη της Κρητικής μελισσοκομίας».

Άλλωστε, η διατροφή είναι μέρος του πολιτισμού ενός τόπου.

Τα μοτίβα με τις διαχρονικές φιγούρες του πολιτιστικού αποθέματος επανέρχονται και στις συσκευασίες με το λάδι, από ποικιλία Κορωνέικη και επιλεγμένη σοδειά (Οξύτητα <0.3). Διαβάζω σχετικά: «Ο Χορός της θεάς Μητέρας Γης (1.500 Π.Χ.).Πρόκειται για ένα απλό αλλά ιδιαίτερα συμβολικό θέμα που διακοσμεί ένα μικρό αγγείο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Βρέθηκε στην Φαιστό και ανήκει στη πρώιμη Προανακτορική περίοδο. Χρησίμευε σαν σκεύος για σπονδές. Η διακόσμησή του είναι απλή και εντελώς σχηματική, με τρεις γυναικείες μορφές σε κίνηση. Αναπαριστά ένα τελετουργικό χορό, με τη Θεά-μητέρα Γή στο κέντρο, η οποία περιστοιχίζεται από δύο ιέρειες».

Mechanical Solutions

Για το τέλος, δύο λόγια για την ίδια την εταιρεία. «Η “Minoan Gaia” είναι μια νέα κρητική επωνυμία, η οποία έχει ως όραμα της την προβολή της Κρητικής πολιτισμικής – γαστρονομικής πρότασης ζωής διεθνώς και την προώθηση ποιοτικών και καινοτόμων κρητικών παραδοσιακών προϊόντων. Η μοναδικότητα των προϊόντων της έγκειται στο γεγονός ότι είναι απολύτως υγιεινά, φυσικά, αυθεντικά και διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα. Επιπλέον, διαθέτουν βραβευμένες, καινοτόμες συσκευασίες για τις οποίες πηγή έμπνευσης και δημιουργίας αποτελεί ο Μινωικός πολιτισμός και πιο συγκεκριμένα η Μεγάλη Θεά των Μινωιτών, η Μητέρα – Γη, από την οποία και προκύπτει η επωνυμία των προϊόντων τους, ΜΙΤΕRRA». Α, ξέχασα και κάτι. Επικεφαλής της εταιρείας είναι γυναίκα- μια νέα γυναίκα, η Μαριάννα Χαλκιαδάκη. Με σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και master από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button