Ο κος δήμαρχος Αγίου Νικολάου έχει παράπονα από (κάποια) …ΜΜΕ αλλά …τα αγαπάει!!!
Ως πολιτική ορθότητα αναφέρεται η αποφυγή εκφράσεων ή ενεργειών που πιστεύεται ότι αποκλείουν, περιθωριοποιούν ή προσβάλλουν ομάδες ανθρώπων που μειονεκτούν κοινωνικά ή -υποθετικά- γίνονται διακρίσεις εις βάρος τους.
Χάρη στο κίνημα της πολιτικής ορθότητας αποκαταστάθηκαν ορισμένες κοινωνικές αδικίες. Διαπιστώνεται όμως ότι υπήρξε εκφυλισμός και εκτροπή αυτής της κίνησης προς μια προσπάθεια μορφής ελέγχου της σκέψης που απειλεί την ελευθερία της έκφρασης και προς μια συμμόρφωση στις απαιτήσεις διάφορων ομάδων πίεσης.
Η πολιτικά ορθή ορολογία χρησιμοποιείται και με ειρωνική διάθεση, φτάνοντας στα όρια του επιτρεπτού μιας «κόσμιας» συμπεριφοράς. Χρησιμοποιείται επίσης υποτιμητικά για να επικριθεί η γλώσσα, ενέργειες ή πολιτικές που θεωρούνται ως υπερβολικά υπολογισμένες, ώστε να μην προσβάλλουν ή να φέρουν σε μειονεκτική θέση κάποια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Ο κος δήμαρχος στην «εορταστική» συνάντηση της Δευτέρας 23/12/2024 στο γραφείο του, έκανε «εποικοδομητικά» παράπονα για κάποια ΜΜΕ, χωρίς όμως να δηλώσει ποια ΜΜΕ είναι αυτά, αλλά να πει και τα παράπονά του, ώστε να ανοίξει ο διάλογος αμφίδρομα. Δείτε το video που έδωσε στην δημοσιότητα ο ραδιοφωνικός σταθμός ΛΑΤΩ FM που ήταν στην συνάντηση:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφερόμαστε, εάν ο κος δήμαρχος έχει παράπονα από τα ΜΜΕ, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως:
• Κριτική που θεωρείται άδικη: Μπορεί να αισθάνεται ότι κάποια μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν αρνητικά τις ενέργειές του χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα θετικά του έργου.
• Παραπληροφόρηση: Ίσως πιστεύει ότι δημοσιεύονται ανακριβείς πληροφορίες που βλάπτουν την εικόνα του ή τις πρωτοβουλίες του.
• Έλλειψη προβολής: Μπορεί να θεωρεί ότι κάποια μέσα δεν δίνουν επαρκή προσοχή σε σημαντικά έργα ή προγράμματα που υλοποιεί.
• Πολιτική πίεση: Ενδέχεται να πιστεύει ότι κάποια ΜΜΕ εξυπηρετούν αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις.
Για να επιλυθούν τέτοια ζητήματα, ο δήμαρχος θα μπορούσε:
1. Να διοργανώσει συναντήσεις με δημοσιογράφους για να συζητήσει τις ανησυχίες του και να προωθήσει τη συνεργασία.
2. Να χρησιμοποιήσει τα δικά του κανάλια επικοινωνίας, όπως κοινωνικά δίκτυα ή δημοτικά μέσα, για να μεταφέρει το μήνυμά του.
3. Να ενισχύσει τη διαφάνεια στις δράσεις του, ώστε να αποτρέψει παρεξηγήσεις ή παραπληροφόρηση.
4. Να προσπαθήσει να αποδείξει την ακεραιότητά του μέσα από το έργο του, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των μέσων.
Σε κάθε περίπτωση, του ευχόμαστε Καλές Γιορτές.-