Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αλγόριθμους η ΑΑΔΕ «ξεσκονίζει» τα Airbnb

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Σαρωτικούς ελέγχους για παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι το μαύρο χρήμα έχει επανέλθει στην αγορά, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν ανοίξει επιχειρηματικά βιβλία όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.

Επίσης, θα εξεταστεί αν τα εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν ταξινομηθεί σωστά (π.χ. ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ή από ακίνητη περιουσία). Στο στόχαστρο μπαίνουν και ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν μέσω της πλατφόρμας Booking.com, καθώς οι αρχικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ αποκάλυψαν ασυμφωνίες μεταξύ των κρατήσεων και των δηλωθέντων εσόδων.

NOVA

Εν όψει της χειμερινής τουριστικής σεζόν, η ΑΑΔΕ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και όχι μόνο. Εξειδικευμένα στελέχη θα συγκρίνουν τα στοιχεία που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες στις φορολογικές τους δηλώσεις με τα δεδομένα που παρέχουν οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Επιπλέον, θα εξετάσουν αν ο τρόπος ζωής των ιδιοκτητών είναι συμβατός με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καταλύματα θα συμπληρώσουν αυτές τις διαδικασίες.

Το πρόγραμμα διασταυρώσεων θα ξεκινήσει άμεσα με τη βοήθεια μιας νέας ψηφιακής μονάδας η οποία αξιοποιεί την Tεχνητή Nοημοσύνη. Αλγόριθμοι και εφαρμογές Tεχνητής Nοημοσύνης θα χρησιμοποιηθούν στους ελέγχους των ενοικιάσεων ακινήτων, συνδυάζοντας και διασταυρώνοντας όλες τις διαθέσιμες φορολογικές και άλλες πηγές δεδομένων.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

 Στο στόχαστρο θα μπουν:

Δηλωθέντα εισοδήματα: Τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις θα διασταυρωθούν με τα δεδομένα που έχουν κοινοποιήσει στην ΑΑΔΕ οι πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπως η Airbnb, Booking.com και VRBO.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button