Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εξαφανίστηκε 1 στις 3 μέλισσες παγκοσμίως

Η κλιματική κρίση μειώνει και τον παγκόσμιο πληθυσμό των μελισσών με το ένα τρίτο αυτού να έχει ήδη εξαφανιστεί, με σημαντικές επιπτώσεις στον επικονιασμό.

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Tον κώδωνα του κινδύνουν κρούουν για τον κλάδο τους οι μελισσοκόμοι, αφού η κλιματική αλλαγή αφήνει έντονο αποτύπωμα με μείωση της παραγωγής από 50 έως και 80%.

Η κλιματική κρίση μειώνει και τον παγκόσμιο πληθυσμό των μελισσών με το ένα τρίτο αυτού να έχει ήδη εξαφανιστεί, με σημαντικές επιπτώσεις στον επικονιασμό.

NOVA

Ανατιμήσεις στην τιμή του μελιού

Η μείωση παραγωγής και η αύξηση κόστους τυποποίησης και μεταφοράς έφερε ανατιμήσεις, με τη μέση τιμή κιλού στο μέλι να φθάνει τα 12 ευρώ, από 10 το 2022. Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί καταγγέλλουν ελληνοποιήσεις με μέλι, το οποίο εισάγεται από τρίτες χώρες.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οι μελισσοπαραγωγοί της Θεσσαλονίκης προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στη 15η γιορτή τους έως και τις 20 Οκτωβρίου απέναντι από το πάρκο Ξαρχάκου προκειμένου να τους κεράσουν γλυκές γεύσεις από δεκάδες προϊόντα μελιού.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button