Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Σύσκεψη στην ΠΕ Λασιθίου για το «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Σύσκεψη για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης» στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Ιωάννης Ανδρουλάκης, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού στην Π.Ε. Λασιθίου Μιχάλης Κλώντζας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Οροπεδίου Λασιθίου Μάνος Περυσινάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας Σητείας  Στέλιος Σπυριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Ενεργειακής Αναβάθμισης Αγίου Νικολάου  Γιώργος Μπελούκας, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης Μαρίνος Κριτσωτάκης και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προοπτικές και οι προκλήσεις που παρουσιάζει το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό στην περιοχή του Λασιθίου. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη για συνεχή διάλογο και στενή συνεργασία, ώστε τόσο το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό όσο και οι επόμενες ενέργειες να συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και την ελκυστικότητα του προορισμού μακροπρόθεσμα.

NOVA

Ο κ. Κλώντζας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού για τον Νομό Λασιθίου, τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης των υποδομών για την υποστήριξη του τουριστικού τομέα. “Στόχος είναι με προσεκτικά βήματα να αναπτύξουμε τον τουρισμό, ειδικά στο Λασίθι. Ζούμε σ’ έναν παράδεισο που πρέπει να προφυλάξουμε σαν τα μάτια μας και να τον αναδείξουμε με τον κατάλληλο τρόπο”, δήλωσε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κ. Ανδρουλάκης, τόνισε την ανάγκη για μια δυναμική τουριστική ανάπτυξη που θα σέβεται το μοναδικό τοπίο της περιοχής, προωθώντας παράλληλα την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της κοινής πορείας και συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων του Λασιθίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι κρίσιμο να διαμορφώσουμε ένα κοινό όραμα για το μέλλον του τόπου μας. Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε οι ίδιοι τον τρόπο της ανάπτυξης, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο χωροταξικό πλαίσιο, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία και ανάδειξη του τοπίου της περιοχής μας».

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button