Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ.κ. Τιμοθέου στην πλατφόρμα του TikTok για την Ορθοδοξία και την Ιεραποστολή στην Κολομβία

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Στις 16 Οκτωβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου, κ.κ. Τιμόθεος, μίλησε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας TikTok στο επίσημο χριστιανικό ορθόδοξο κανάλι «Ορθόδοξος Λόγος», το μοναδικό που προβάλλει την Ορθοδοξία στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η ομιλία του είχε ως κεντρικό θέμα την Ιεραποστολή στην Κολομβία και τη διάδοση της Ορθοδοξίας στη Λατινική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον κ. Μαυρικάκη Ματθαίο, εκκλησιαστικό συγγραφέα και κατώτερο κληρικό στην τάξη των Αναγνωστών, ο Επίσκοπος Τιμόθεος αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην Κολομβία, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή και τη σπουδαιότητα της διαρκούς ιεραποστολής. Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διάδοση της Ορθοδοξίας στην Λατινική Αμερική και τόνισε την αδιάκοπη αγάπη του για τη Μητέρα Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του Ελληνισμού στην ενίσχυση του πολιτιστικού και πνευματικού κλίματος της περιοχής.

NOVA

Προσωπικές εμπειρίες του Επισκόπου Τιμοθέου 

Ο Επίσκοπος μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες από την ιεραποστολή του, τονίζοντας τις ατελείωτες ώρες που ταξιδεύει με το αυτοκίνητο από πόλη σε πόλη, συχνά κοιμώμενος μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών, προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα της Ορθοδοξίας σε απομακρυσμένες κοινότητες. Ανέφερε επίσης ότι το ράσο και το εγκόλπιο που φορά, το ασπάζονται ακόμη και Ρωμαιοκαθολικοί, εκφράζοντας σεβασμό και περιέργεια για την Ορθόδοξη πίστη. Πολλοί από αυτούς του ζητούν να τους εξηγήσει περισσότερα για την Ορθοδοξία, κάτι που καταδεικνύει τη δύναμη του διαλόγου και της αδελφοσύνης μεταξύ των διαφορετικών χριστιανικών παραδόσεων.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η σημασία της οικογένειας στην Ορθοδοξία 

Ο Θεοφιλέστατος τόνισε επίσης ότι η πνευματική ανάπτυξη ξεκινά από την οικογένεια, την οποία χαρακτήρισε ως τη βάση κάθε υγιούς κοινωνίας. Η Ορθοδοξία δίνει μεγάλη σημασία στην οικογενειακή ενότητα και την πνευματική καθοδήγηση των παιδιών, καθώς μέσα από τις οικογένειες καλλιεργούνται οι αξίες και τα ιδανικά που διαμορφώνουν μια ισχυρή χριστιανική κοινότητα. “Όλα ξεκινούν μέσα από τις οικογένειες,” τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πνευματικής καθοδήγησης και της χριστιανικής αγωγής.

Mechanical Solutions

Σύνδεση με το κοινό του TikTok 

Η επιλογή της πλατφόρμας TikTok για την ομιλία απευθύνεται κυρίως στη νεολαία, αναδεικνύοντας την προσπάθεια της Εκκλησίας να προσεγγίσει τους νέους ανθρώπους μέσα από σύγχρονα μέσα επικοινωνίας. Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει τη δυνατότητα διάδρασης με το κοινό σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία να τεθούν ερωτήσεις και να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Πρόσκληση σε δράση 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τιμόθεος προσκαλεί όλους τους πιστούς να στηρίξουν το ιεραποστολικό έργο στην Κολομβία και τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Για περισσότερες πληροφορίες και επερχόμενες ομιλίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το κανάλι «Ορθόδοξος Λόγος» στην πλατφόρμα TikTok.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button