Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Καμμία δυνατότητα για δωρεάν μαστογραφία στον νομό Λασιθίου!

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που έχει καθιερωθεί ως Μήνας Ενημέρωσης Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κυρία Αγαπηδάκη Ειρήνη θέλει να ενθαρρύνει κάθε γυναίκα να μην αμελήσει την ψηφιακή μαστογραφία.

«Αν μπορούσα να κοιτάξω στα μάτια κάθε γυναίκα που λαμβάνει το SMS ή το email για την προληπτική μαστογραφία της θα ήθελα να της πω “σε παρακαλώ, μην το αμελήσεις”. Αυτή η εξέταση μπορεί να είναι το βήμα που θα σου εξασφαλίσει πολλά ακόμα χρόνια υγείας, μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Όλες μας έχουμε τόσες υποχρεώσεις καθημερινά που πολλές φορές ξεχνάμε να φροντίσουμε την υγεία μας. Αλλά αυτή η μικρή στιγμή που θα αφιερώσεις για τη μαστογραφία σου μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να χρησιμοποιήσεις τον ΑΜΚΑ σου και να κλείσεις το ραντεβού σε ένα από τα συνεργαζόμενα κέντρα που θα βρεις στο mastografia.gov.gr. ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ», υπογραμμίζει η κυρία Αγαπηδάκη και τονίζει:

NOVA

«Η πρόληψη είναι το πιο δυνατό όπλο που έχουμε στη μάχη με τον καρκίνο. Μην φοβηθείς, μην διστάσεις. Κάνε το για εσένα, για την οικογένειά σου, για το μέλλον σου. Μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας».

Προσυπογράφω και συγχαίρω την κυρία Υπουργό για τις παραπάνω δηλώσεις σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως με περίπου 2,3 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Ο καρκίνος του μαστού όμως μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Παραθέτω τώρα επιστολή της συναδέλφου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, κυρίας Χαλκιαδάκη Ανθούλας, Διευθύντριας Παθολόγου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που μου απέστειλε πρόσφατα.

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε ΙΣΛ,

Mechanical Solutions

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Με αφορμή δηλώσεις της κας Αγαπηδάκη για το Μήνα Ενημέρωσης και

Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού- τον Οκτώβριο- στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που αναδημοσιεύονται στο GOODNET.GR, όπου ενθαρρύνει τις γυναίκες να μην αμελήσουν την ψηφιακή μαστογραφία, μήπως να της υπενθυμίσουμε ότι στο νομό Λασιθίου δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν μαστογραφίας σε καμία δομή δημόσια ούτε ιδιωτική! Επιπλέον στον ιστότοπο mastografia.gov.gr που παραπέμπονται οι ενδιαφερόμενες για ραντεβού ,δεν ανευρίσκονται ούτε καν όλες οι πόλεις του νομού μας! ( ΣΗΤΕΙΑ). Δεν αρκεί η θεσμοθέτηση της δωρεάν μαστογραφίας, πρέπει να εξασφαλίζεται η δυνατότητα χρήσης αυτής της παροχής.

Σας μεταφέρω τις σκέψεις μου…

Καλή Συνέχεια!

Ανθούλα Χαλκιαδάκη»

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν προληπτικής ψηφιακής μαστογραφίας βάσει του σχετικού προγράμματος του υπουργείου είναι δώρο άδωρον για τις γυναίκες του Νομού Λασιθίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ι.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button