Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο Δούκας – Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Μόλις δέκα ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη δεύτερη θέση μετά τη Νέα Δημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει επιπλέον 0,7 μονάδες.

Στο επίκεντρο της δημοσκόπησης είναι οι προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με το  29% να δηλώνουν ότι μάλλον ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν. Σύμφωνα με την Metron Analysis, το ενδιαφέρον αυτό είναι οριακά υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 2021.

NOVA

Ωστόσο σύμφωνα με το τι θα ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 31%, έναντι 24% της Άννας Διαμαντοπούλου, 22% του Χάρη Δούκα και 12% του Παύλου Γερουλάνου, στη μέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν από το debate. Σημειώνεται ωστόσο πως η Metron Analysis έκανε ειδική μέτρηση την επομένη του debate, ρωτώντας ποιος ξεχώρισε.

Στη μέτρηση αυτή πρώτη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι την παρακολούθησαν. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής έρευνας πριν το debate, μόνο ο Παύλος Γερουλάνος μπορεί να ελπίζει στον β’ γύρο των εκλογών απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,1%. Στην τέταρτη θέση έρχεται τη Ελληνική Λύση με ποσοστό 6.9 % και πέμπτος o ΣΥΡΙΖΑ με 6,7%. Στο 3,7% ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας, ακολουθεί με 3% η Φωνή Λογικής, ενώ κάτω από το όριο του 3% ακολουθούν με 2,8% Νίκη και ΜέΡΑ25, ενώ ποσοστό 2,5% καταγράφει η Νέα Αριστερά.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button