Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Το drone που κάνει… περιπολίες στο λιβυκό πέλαγος για μετανάστες

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Το drone της Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστό ως UC-02, εκτελεί εκτεταμένη αποστολή παρακολούθησης για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Κρήτη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το IAI Heron απογειώνεται από την Κρήτη και επιτηρεί την περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, με έμφαση στα νότια της Κρήτης και την ακτή της Βόρειας Αφρικής, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδρομή περιπολίας.

NOVA

Η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες της Ελλάδας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία του drone. Το αεροσκάφος, λόγω της μεγάλης εμβέλειας και αντοχής του, είναι ιδανικό για αποστολές θαλάσσιας παρακολούθησης και συνοριακού ελέγχου. Η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί βασική διαδρομή μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη. Οι επιχειρήσεις αυτές βοηθούν στην πρόληψη θαλάσσιων τραγωδιών και διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους για τον έλεγχο των συνόρων. Η αποστολή UC-02 αποτελεί μέρος των συντονισμένων ευρωπαϊκών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
veteranos.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button