Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Η Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης αρνείται να εγκρίνει δωρεάν μεταφορά μαθητών;

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί το καλοκαίρι από την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να στείλει μαθητές από το Ακρωτήρι να φοιτήσουν σε σχολεία στην Σούδα, νέα αναστάτωση σε οικογένειες προκαλεί μια νέα ενέργεια των υπευθύνων της Διεύθυνσης.

Σύμφωνα καταγγελίες που έγιναν στο Flashnews.gr, από την Διεύθυνση δεν εγκρίνονται τα δελτία δωρεάν μεταφοράς μαθητών από το Ακρωτήρι οι οποίοι ενώ είχαν τοποθετηθεί από την Δευτεροβάθμια σε σχολεία στην Σούδα, αιτήθηκαν και πήραν μεταγραφή σε σχολεία όπως το 7ο Γυμνάσιο στο Κουμπελή ή στα Λύκεια στα Κουνουπιδιανά.

NOVA

Έτσι συμβαίνει το απαράδεκτο, μαθητές από το Αρώνι ή τις Στέρνες να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία για να μεταφέρονται από και προς τα σχολεία, όπως το δικαιούνται, αλλά συμμαθητές τους από τις ίδιες περιοχές να υποχρεώνονται να πληρώσουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, σε επικοινωνία που είχε ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων Γιάννης Καλιτσάκης με το 7ο γυμνάσιο στο Κουμπελή, πληροφορήθηκε ότι περίπου 20 παιδιά θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο στο λεωφορείο, ενώ δικαιούνται την δωρεάν μεταφορά τους.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες αποστέλλονται στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων προς έγκριση και τα δελτία δωρεάν μεταφοράς μαθητών από το ΓΕΛ και το πρότυπο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση των υπευθύνων της Διεύθυνσης.

Μάλιστα οργισμένοι γονείς έκαναν λόγο για «εκδικητική» συμπεριφορά των υπευθύνων της Δευτεροβάθμιας έναντι των μαθητών που δεν «υπέκυψαν» στα σχέδιά τους και πήραν μεταγραφή στα σχολεία που είναι πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους αλλά που και σε αυτή την περίπτωση δικαιούνται την δωρεάν μεταφορά.

Mechanical Solutions

Και επειδή πληροφορίες αναφέρουν πως προβάλλεται ως δικαιολογία η αρχική τοποθέτηση των συγκεκριμένων μαθητών σε σχολεία στην Σούδα, οπότε δεν μπορεί να εγκριθεί η δωρεάν μεταφορά σε άλλα σχολεία, υπενθυμίζεται πως οι μαθητές αυτοί είναι πλέον εγγεγραμμένοι στο 7ο Γυμνάσιο ή σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και όπως και άλλοι συμμαθητές τους που κατοικούν στις ίδιες περιοχές δικαιούνται την δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο τους.

Άλλωστε το κόστος δεν το επιβαρύνονται οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, αλλά ούτε το υπουργείο Παιδείας καθώς τα ΚΤΕΛ πληρώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Για τις καταγγελίες επιβάλλεται να τοποθετηθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ πρέπει να εκφράσει άποψη και ο Δήμος Χανίων αλλά και η Περιφέρεια Κρήτης που συνάπτει τις σχετικές συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ για την μεταφορά των μαθητών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
flashnews.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button