Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: «Τα σχολεία στη Χώρα των Σφακίων υπολειτουργούν από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς»

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Με μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση καταγγέλλουμε ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμόδιων αρχών για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Γυμνάσιο και Λύκειο Χώρας Σφακίων υπολειτουργεί από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου 2024. Συγκεκριμένα, τα παιδιά μας κάνουν μετά βίας δύο ώρες μάθημα την ημέρα, λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινούσε κανονικά και χωρίς προβλήματα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες καθηγητών: ΠΕ01 (Θεολόγος), ΠΕ02 (Φιλόλογος), ΠΕ04.01 (Φυσικός), ΠΕ04.02 (Χημικός), ΠΕ04.04 (Βιολόγος), ΠΕ05 (Γαλλικής Γλώσσας), ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας), ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), ΠΕ86 (Πληροφορικής).

NOVA

Παρά τις επαφές μας με τους υπευθύνους και την επιμονή μας, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση, καθώς η επίταξη των τριών καθηγητών που έγινε δεν αντιμετώπισε κανένα από τα προβλήματα. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ως γονείς, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση, η οποία υπονομεύει τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η αδικαιολόγητη υποβάθμιση. Πρόκειται για ένα χρόνιο ζήτημα που επαναλαμβάνεται σχεδόν τα τελευταία δέκα χρόνια και ταλανίζει τις οικογένειές μας, αλλά και το ίδιο το σχολείο, αναγκάζοντας παιδιά και γονείς να εγκαταλείπουν τα Σφακιά προς αναζήτηση καλύτερων εκπαιδευτικών συνθηκών. Παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά το σχολείο φαίνεται να είναι πλήρως στελεχωμένο με μόνιμους καθηγητές, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι άδειες δεν ελέγχονται εγκαίρως, προκύπτουν κενές θέσεις, που καλύπτονται πάντα στις τελευταίες φάσεις της σχολικής χρονιάς, αφήνοντας τους μαθητές για μεγάλο χρονικό διάστημα με τεράστια μαθησιακά κενά και όχι μόνο.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος του σχολείου, κατάληψη της δευτεροβάθμιας Χανίων και προσφυγή στον εισαγγελέα.

Απαιτούμε άμεσα τη στελέχωση του σχολείου μας με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Mechanical Solutions

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας Σφακίων

Πρόεδρος: Τζωρτζάκης Ιωσήφ : 6979767644

Γραμματέας: Κωνσταντίνα Πολάκη: 6984949118


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button