Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου για την έλλειψη εργατών γης

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Το καυτό ζήτημα της έλλειψης εργατών γης, παραμένει στις προτεραιότητες του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Λασιθίου, ο οποίος με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο ότι συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις προσπάθειες για την οριστική επίλυση του θέματος.

Ταυτόχρονα, η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει δημιουργήσει ειδικές συνθήκες στην περιοχή, με τον Αγροτικό Σύλλογο να κάνει λόγο για εκβιασμούς που γίνονται για τα ημερομίσθια. Στην ανακοίνωσή του, καλεί τους παραγωγούς να διατηρήσουν τα ημερομίσθια στα επίπεδα που ορίζει ο νόμος και να αντιδράσει «σε οποιαδήποτε μορφή εκβιασμού, λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

NOVA

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι «η σύμβαση εργασίας που συνάπτουν οι εργοδότες με τους εργαζομένους στον πρωτογενή τομέα, έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση της νόμιμης παραμονής των οικονομικών μεταναστών στην χώρα μας.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι ως νόμιμο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη στο αγροτικό αντικείμενο ορίζεται το ποσό των 37,07€, μικτά ( μαζί με την ασφάλιση ΕΦΚΑ 10%.) και αυτό μόνο αν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα νομιμότητας τους».

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Σύλλογος συμβουλεύει τους παραγωγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δέχονται να εργαστεί στην αγροτική τους επιχείρηση, άτομο που διαθέτει σύμβαση εργασίας σε άλλο εργοδότη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για καταγγελία στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) από τον νόμιμο εργοδότη και το οποίο επισύρει χρηματικό πρόστιμο 10.500€ ανά εργαζόμενο, λόγω παράνομης εργασίας σε αυτόν.

Στο μεταξύ, για το ζήτημα της μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες, ο Ενιαίος Σύλλογος, όπως αναφέρει, έχει επισημάνει εγγράφως,  τα προβληματικά σημεία που έχει εντοπίσει στην διαδικασία και τονίζει ότι επιδιώκει την πραγματοποίηση νέων συσκέψεων με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων για την ολική και οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Mechanical Solutions

Ο Σύλλογος σχεδιάζει την πραγματοποίηση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, όπου οι αγρότες θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις για την επόμενη μέρα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button