Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Πάνω από 34.000 οι αναγνωρισμένοι νεκροί Παλαιστίνιοι

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 34.344 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις, δημοσιεύοντας λίστα με τα ονόματα, τις ηλικίες, το φύλο και τους αριθμούς ταυτότητας για πάνω από το 80% των θυμάτων του πολέμου.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τις 41.000, συμπεριλαμβάνοντας 7.613 ανθρώπους των οποίων οι σοροί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και νεκροτομεία, αλλά των οποίων η ταυτότητα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

NOVA

Ανάμεσα στους αναγνωρισμένους νεκρούς περιλαμβάνονται 169 μωρά που γεννήθηκαν μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και ένας άνδρας γεννημένος το 1922 που είχε επιβιώσει από περισσότερο από έναν αιώνα πολέμου και αναταραχών.

Η λίστα που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Υγείας της Γάζας εκτείνεται σε 649 σελίδες, με τους νεκρούς καταγεγραμμένους κυρίως κατά ηλικία. Πάνω από 100 σελίδες είναι γεμάτες με τα ονόματα παιδιών κάτω των 10 ετών, ενώ τα ονόματα ενηλίκων εμφανίζονται μόλις από τη σελίδα 215 και μετά.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οι ισραηλινές αρχές αμφισβητούν τον απολογισμό των θανάτων που ανακοινώνει η Γάζα, επισημαίνοντας ότι επειδή η Χαμάς ελέγχει την κυβέρνηση, τα στοιχεία δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα. Ωστόσο, οι γιατροί και οι δημόσιοι υπάλληλοι στην περιοχή έχουν ιστορικό αξιοπιστίας από προηγούμενες συγκρούσεις, με τους καταλόγους των νεκρών να συμφωνούν συχνά με τις λίστες των ερευνητών του ΟΗΕ.

Ο επίσημος απολογισμός θανάτων δεν περιλαμβάνει τους ανθρώπους που παραμένουν κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτηρίων ή όσους πέθαναν από άλλες αιτίες, όπως η πείνα, η έλλειψη φαρμάκων και η κατάρρευση του συστήματος υγείας. Σύμφωνα με τον Δρ Μαρουάν αλ-Χαμς, διευθυντή των νοσοκομείων εκστρατείας, ο υπολογισμός αυτών των θανάτων θα γίνει όταν σταματήσουν οι συγκρούσεις.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Guardian

Σχετικά άρθρα

Back to top button