Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία από τον Μηνά Ρασούλη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να διαπεράσει την πρώτη γραμμή αμύνης των Ουκρανών, από αυτές τις γραμμές στα τέλη Απριλίου, στην περιοχή Oceretin. Η μάχη αυτή είχε κρίσιμη σημασία, καθώς επέτρεψε στους Ρώσους να πλησιάσουν τη δεύτερη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας, η οποία εκτείνεται κοντά στο Ποκρόβσκ.

Η κατάσταση στο έδαφος δείχνει ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται αυτή τη στιγμή την τελευταία της γραμμή άμυνας στο Donbass. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να αντέξουν τις μαζικές επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να προχωρήσουν.

NOVA

Καθώς η κατάσταση κλιμακωνόταν, ο ρωσικός στρατός κατέκτησε σταδιακά όλο και περισσότερα εδάφη, διαπερνώντας τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές. Η πρόοδός τους έχει οδηγήσει στο να ελέγχουν πλέον μεγάλο μέρος της επικράτειας αυτής της περιοχής.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης μέχρι τις «πύλες» βασικών πόλεων όπως το Toreck, το Chasov Yar και το Seversk. Αυτές οι πόλεις είναι στρατηγικά σημαντικές για τον έλεγχο του Ντονμπάς, επειδή επιτρέπουν τον έλεγχο βασικών δρόμων και γραμμών επικοινωνίας στην περιοχή.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να ανασυνταχθούν και να ενισχύσουν τις θέσεις τους πίσω από τις υπόλοιπες αμυντικές γραμμές. Ωστόσο, η συνεχής πίεση των ρωσικών στρατευμάτων δυσκολεύει αυτή την κατάσταση.

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πόρων , πυρομαχικών και προσωπικού και της ανάγκης να προσαρμοστεί γρήγορα στην αναδυόμενη κατάσταση στο έδαφος.

Mechanical Solutions

Εάν η  γραμμή άμυνας δεν μπορεί να σταματήσει τα ρωσικά στρατεύματα, τότε το Ντονμπάς θα πέσει .

Η τρέχουσα επιθετική προσπάθειά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας είναι η μεγαλύτερη από τις 22 Φεβρουαρίου 2022 .

Ο  αριθμός των ταυτόχρονων επιχειρήσεων ξεπέρασε όλους τους προηγούμενους δείκτες.

Στις 2 Ιουλίου καταγράφηκαν 189 μικρές επιθέσεις από μονάδες εδάφους, που έγιναν ρεκόρ. Τα δύο τρίτα από αυτές πραγματοποιήθηκαν στο Donbass, και μόνο το 10% στην περιοχή Χάρκοβο- Kharkiv.

Οι αμυντικές γραμμές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες, ειδικά μετά τη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο.

Σήμερα τίθεται το ερώτημα εάν η (δεύτερη) γραμμή άμυνας του Ντονμπάς, που αυτή τη στιγμή είναι εκτεθειμένη στις ρωσικές επιθέσεις, έχει ολοκληρωθεί πλήρως και αν θα μπορέσει να  αντέξει τις επιθέσεις  να γίνει φράγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μηνάς Ρασούλης

Μηνάς Ρασούλης Ταξίαρχος Τεθωρακισμένων ε.α. Τελείωσε το 1ο Πρακτικό Γυμνάσιο Αρρένων της Ιεράπετρας το 1976 και την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980, ως Ανθυπολοχαγός του Ιππικού και Τεθωρακισμένων. Εκπαιδεύτηκε στην Ανάλυση Πληροφοριών στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Στρατηγείο του Στρασβούργου στην Γαλλία και στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία και Διαχείριση Κρίσεων σε Νατοϊκά Σχολεία της Γερμανίας. Έχει τελειώσει το Σχολείο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε σε μονάδες του όπλου του σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου καθώς και στις Ειδικές Δυνάμεις. Υπηρέτησε στο Αναπτυσσόμενο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής Πληροφοριών και ως Διευθυντής στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία καθώς και στην 1η Στρατιά στην Λάρισα. Έλαβε μέρος σε Νατοϊκές Αποστολές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην επιχείρηση ALBA στην Αλβανία το 1997, καθώς και στις παρακάτω χώρες, Ρουμανία, Γεωργία, Αρμενία και Τουρκία. Μιλάει Αγγλικά, Σερβικά και Κροατικά.

Σχετικά άρθρα

Back to top button